Η Ελλάδα σύντομα ίσως έχει το πανευρωπαϊκό ρεκόρ επιτρεπόμενης ταχύτητας στους δρόμους της

Η Ελλάδα σύντομα ίσως έχει το πανευρωπαϊκό ρεκόρ επιτρεπόμενης ταχύτητας στους δρόμους της

Νομοσχέδιο έρχεται σύντομα στη Βουλή, κατά τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, όπου όπως ο ίδιος αποκάλυψε, θα προβλέπεται η δυνατότητα αύξησης του ορίου ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους από 130 σε 150 χιλιόμετρα την ώρα.

Μπορεί ο υπουργός να σημείωσε πως πρέπει να εγκριθεί σχετική μελέτη από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ωστόσο είναι προφανές πως υπάρχει πολιτική βούληση για την σημαντική αύξηση των ορίων ταχύτητας, ειδικά σε μια περίοδο όπου έχουν ολοκληρωθεί όλα τα έργα στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας.

Εάν γίνουν όντως έτσι τα πράγματα, η Ελλάδα θα έχει το υψηλότερο όριο ταχύτητας σε όλη την Ευρώπη! Ωστόσο έχουμε και πολλαπλάσιους νεκρούς και τραυματίες στην άσφαλτο και οχήματα γερασμένα, ειδικά τα τελευταία χρόνια λόγω οικονομικής κρίσης.

Να σημειωθεί ότι σήμερα, μόνο Βουλγαρία και Πολωνία έχουν όριο 140 χλμ./ώρα, οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε. βρίσκονται στα 130 χλμ./ώρα (όπως και η Ελλάδα), ενώ 120 χλμ./ώρα έχουν Βέλγιο, Ελβετία, Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία, Φινλανδία, 112 χλμ./ώρα το Ηνωμένο Βασίλειο, 110 χλμ./ώρα Εσθονία και Σουηδία, 100 χλμ./ώρα Κύπρος και Νορβηγία, ενώ 90 χλμ./ώρα η Λετονία.

Μόνο η Γερμανία, με την ισχυρότατη αυτοκινητοβιομηχανία, δεν έχει όριο ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους. Υπάρχει όμως προτεινόμενη ανώτερη ταχύτητα τα 130 χλμ./ώρα. Εάν όχημα κινείται με μεγαλύτερη ταχύτητα και εμπλακεί σε σύγκρουση, αντιμετωπίζει προβλήματα με την ασφαλιστική του κάλυψη και έναντι της Δικαιοσύνης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter