Η Ελλάδα τόπος για ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Η Ελλάδα τόπος για ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Πεδίο επίλυσης διαφορών ακόμη και ξένων μαφιόζων και συμμοριών έχει γίνει η Ελλάδα, αλλά ο Μητσοτάκης πουλάει πατριωτισμό με τον φράχτη στον Εβρο

Μια σειρά πυροβολισμών στην κατά τα άλλα ήσυχη κοινότητα της Αρτέμιδας (Λούτσα) το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας ξεσήκωσε τη γειτονιά. Εξι άγνωστοι μέχρι εκείνη τη στιγμή άντρες είχαν πέσει νεκροί. Ο δολοφόνος φέρεται να τράβηξε και φωτογραφίες τους προτού φύγει από το σημείο. Ισως για να αποδείξει στα αφεντικά του, τους ηθικούς αυτουργούς, ότι η «δουλειά» έγινε.

Η εξαπλή δολοφονία προκάλεσε μια σπάνια ανησυχία στην ΕΛΑΣ. Ολα έδειχναν εξαρχής ότι αυτό δεν ήταν ένα ακόμη περιστατικό στον μακρύ κατάλογο των ξεκαθαρισμάτων της νύχτας που έχουν γίνει κανόνας τα τελευταία χρόνια. Το αστυνομικό ρεπορτάζ ήδη ακόνιζε τα όπλα του και οι πληροφορίες άρχισαν να ρέουν με καταιγιστικούς ρυθμούς. Τουρκικά ονόματα, ευφάνταστες ονομασίες συμμοριών, δολοφονίες

στην Ευρώπη και την Ασία, κινηματογραφικές δραπετεύσεις και υπόνοιες περί σύνδεσης του εγκλήματος με κυβερνήσεις διαμορφώνουν μέχρι σήμερα ένα σκηνικό που μοιάζει βγαλμένο από αστυνομικό μυθιστόρημα ή έστω από φτηνή σειρά.

Η Ελλάδα φαίνεται ότι έχει μετατραπεί σε πεδίο επίλυσης διαφορών μεταξύ διεθνών συμμοριών, τα συμφέροντα των οποίων είναι άγνωστα. Την ίδια ώρα μαίνεται ο πόλεμος εντός της Greek mafia, με τις δολοφονίες μεταξύ συμμοριών να έχουν γίνει σχεδόν καθημερινότητα.

Ωστόσο, ένα πρόσωπο που τυγχάνει να είναι και ο πρωθυπουργός της χώρας επιμένει να παριστάνει τον ανήξερο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί φυσικά με την κυβέρνησή του, επιμένει να «πετάει την μπάλα στην εξέδρα». Οσο οι διεθνείς μαφίες καταφέρνουν με περισσή άνεση να λύνουν τις διαφορές τους στη χώρα μας, αυξάνοντας όλο και περισσότερο το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών της, ο πρωθυπουργός εφευρίσκει συνεχώς νέους –πάντα αδύναμους– εχθρούς με μόνο στόχο να μην μπει ο ίδιος στο κάδρο των ευθυνών.

Ακόμη και όταν πήγε στην Αλεξανδρούπολη, στον απόηχο της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Δαδιά, ο πρωθυπουργός έσπευσε να βάλει στο τραπέζι μια εντελώς διαφορετική συζήτηση για να πετύχει τον πολυπόθητο στόχο της αποσόβησης των ευθυνών. «Ο,τι σας έχω πει ισχύει στο ακέραιο. Δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση της οποίας εγώ είμαι πρωθυπουργός να μη δώσει τη μέγιστη έμφαση στην προστασία των συνόρων. Ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει έρθει και έχει κάνει συγκεκριμένες ανακοινώσεις. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις ροές των παράνομων μεταναστών και να θωρακίσουμε τα χερσαία σύνορα του Εβρου. Να το έχετε ακούσει από εμένα προσωπικά, είναι μια προσωπική μου δέσμευση και θα κριθώ και εγώ τελικά, όπως έχω κριθεί πολλές φορές στο παρελθόν από μάχες που κερδίσαμε» είπε χαρακτηριστικά ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Μόνο που απέφυγε να θίξει το γεγονός πως όσο η κυβέρνησή του «θωρακίζει τα σύνορα» από μετανάστες και πρόσφυγες, στη χώρα μπαίνουν μαφιόζοι και επαγγελματίες δολοφόνοι για να παίξουν εδώ ανενόχλητοι το ματωμένο τους παιχνίδι.

Τους τελευταίους μήνες, λοιπόν, εκτός από τον μόνιμο πόλεμο της ελληνικής μαφίας, η Ελλάδα έχει καταστεί πεδίο ξεκαθαρίσματος των λογαριασμών της διεθνούς μαφίας.

01 Η κάθοδος των Κροατών ναζί

Στις 7 Αυγούστου 2023 δεκάδες οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με έντονα ακροδεξιό προφίλ εισήλθαν οδικώς στην ελληνική επικράτεια και κατευθύνθηκαν διαμέσου των κεντρικών οδικών αρτηριών από τα σύνορα με την Αλβανία προς την Αθήνα χωρίς κανείς να τους εμποδίσει ή έστω να τους ελέγξει. Την επόμενη ημέρα ήταν προγραμματισμένος

ποδοσφαιρικός αγώνας της ομάδας τους κόντρα στην ΑΕΚ, ενώ λόγω του ιδιαίτερα βίαιου παρελθόντος των οπαδών της Ντιναμό η παρουσία τους στις εξέδρες του ματς είχε απαγορευτεί υπό τον φόβο επεισοδίων.

Οι οπαδοί έφτασαν στην Αθήνα ανενόχλητοι παρά τις προειδοποιήσεις που είχε λάβει η ΕΛΑΣ ακόμη και μέσω της Europol και των αστυνομικών υπηρεσιών της Κροατίας και του Μαυροβουνίου. Μπήκαν στους συρμούς του ΗΣΑΠ φορτωμένοι με καδρόνια και φορώντας κουκούλες και κράνη για να μεταβούν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ και να επιτεθούν σε οπαδούς της. Και πάλι κανείς δεν τους σταμάτησε. Αποτέλεσμα των τρομακτικών συγκρούσεων που έλαβαν χώρα στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν να χάσει τη ζωή του από χτύπημα σε αρτηρία ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής.

Η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν να «καρατομήσει» τους λιγότερο υπεύθυνους αξιωματικούς. Αρχικά την πλήρωσαν οι διοικητές της Τροχαίας των περιοχών από τις οποίες πέρασε το κομβόι των κροατών.

02 Η δολοφονία του Αρμένιου στη Γλυφάδα

Στις 5 Ιουνίου 2023 ένας άντρας 41 ετών με καταγωγή από την Αρμενία δολοφονήθηκε εν ψυχρώ τα ξημερώματα. Ο Ελληνοαρμένιος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εμπλακεί στην υπόθεση εισαγωγής 120 κιλών κοκαΐνης σε φορτίο με μπανάνες σε κοντέινερ από το Εκουαδόρ και βοηθούσε στο ξέπλυμα του βρόμικου χρήματος.

Οι δύο δράστες φέρεται να του είχαν στήσει καρτέρι. Ο 41χρονος άνοιξε την πόρτα του υπόγειου γκαράζ. Οι εκτελεστές πυροβόλησαν το θύμα με πυροβόλα όπλα την ώρα που είχε σταθμεύσει και έβγαινε από το αυτοκίνητό του.

03 Ξεκαθάρισμα Βορειομακεδόνα στη Χαλκιδική

Στις 15 Ιουλίου 2023 ένας 39χρονος από τη Βόρεια Μακεδονία πέφτει νεκρός στη Χαλκιδική από σφαίρες εκτελεστών έξω από την κατοικία όπου παραθέριζε. Από τα πυρά τραυματίστηκε ο 45άχρονος ομοεθνής φίλος του.

Το 39χρονο θύμα ήταν επιχειρηματίας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε ιδιοκτήτης καζίνου στην πατρίδα του. Η ΕΛΑΣ εκτιμά πως το αιματηρό περιστατικό είναι αποτέλεσμα ξεκαθαρίσματος λογαριασμών και εναντίον του 39χρονου υπήρχε συμβόλαιο θανάτου. Οι δράστες φέρονται να επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, ενώ είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Αφού πλησίασαν την κατοικία όπου παραθέριζαν το θύμα με ακόμη τέσσερις φίλους του, άνοιξαν πυρ εναντίον του.

Την ώρα που η κυβέρνηση θωρακίζει δήθεν τα σύνορα από πρόσφυγες και μετανάστες, στην επικράτεια μαφιόζοι και επαγγελματίες φονιάδες δρουν ανενόχλητοι και παίζουν τα ματωμένα τους παιχνίδια

04 Το μακελειό της Αρτέμιδας

11 Σεπτεμβρίου 2023. Η επίθεση που κατέληξε στον θάνατο έξι Τούρκων υπηκόων σημειώνεται λίγο μετά τις 18.00 της Δευτέρας. Οι δράστες επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού και σε αυτοκίνητο. Μπλόκαραν το όχημα των θυμάτων που έφερε γερμανικές πινακίδες και άρχισαν οι πυροβολισμοί. Τέσσερα από τα θύματα σκοτώθηκαν ακαριαία ενώ άλλα δύο επιχείρησαν να διαφύγουν χωρίς επιτυχία. Ο εκτελεστής φέρεται να είχε όλο τον χρόνο ώστε να δώσει και τις χαριστικές βολές. Οι έξι έψαχναν τρόπο να φύγουν από τη χώρα το συντομότερο δυνατό, πολύ πιθανόν επειδή γνώριζαν ήδη ότι υπήρχε συμβόλαιο θανάτου σε βάρος τους.

Το βράδυ της ίδιας μέρας ένας 32άχρονος Τούρκος, ο Σουλεϊμάν Νταλγκίς, συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Μες στις αποσκευές του υπήρχε μια χάρτινη σακούλα με τέσσερα φυσίγγια των 9 mm και δύο πλαστά δελτία ταυτότητας Πορτογαλίας. Πληροφορίες τουρκικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Νταλγκίς είναι απότακτος αστυνομικός καθώς είχε εμπλακεί σε υποθέσεις διακίνησης παράνομων μεταναστών. Η ΕΛΑΣ εξετάζει το ενδεχόμενο ο Νταλγκίς να είχε παρεισφρήσει στην ομάδα των ατόμων που τελικά δολοφονήθηκαν και να είναι το μοιραίο πρόσωπο που τους οδήγησε στον τόπο όπου είχε στηθεί το καρτέρι θανάτου, αφού αποτυπώματά του βρέθηκαν στο τιμόνι του μοιραίου αυτοκινήτου.

Το κουβάρι των πρώτων κιόλας στοιχείων άρχισε να ξετυλίγεται λίγες ώρες μετά τη μαζική δολοφονία.

Οι έξι Ντάλτονς του Μπαρίς Μπογιούν

Ποια είναι τα μέλη της συμμορίας που εκτελέστηκαν στη Λούτσα

Η μαζική δολοφονία στην Αρτέμιδα είναι εξαιρετικά πολύπλοκη υπόθεση, η οποία για να εξιχνιαστεί πλήρως θα απαιτηθούν μάλλον η συνδρομή και η πληροφόρηση από τις αρχές τουλάχιστον τριών ή και τεσσάρων χωρών.

Οι έξι δολοφονηθέντες φέρονται να ήταν μέλη της τουρκικής συμμορίας Ντάλτονς που δραστηριοποιείται στην Τουρκία υπό την ηγεσία του αρχιμαφιόζου Μπαρίς Μπογιούν (φωτογραφία δεξιά). Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Milliyet», οι νεκροί είναι οι Doruk Ersu Büyüktunç, Abdurrahman Tekrü, Ömer Kanza, Ozan Kaan Tozlu, Bars Çagan και Burak Tahmaz. Τα ονόματα αυτά συνδέονται με την οργάνωση του Μπογιούν, η οποία μέχρι και πέρσι είχε αιματοκυλήσει την Κωνσταντινούπολη πέριξ της συνοικίας Μπέγιογλου. Μάλιστα, πάλι σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι από τους δολοφονηθέντες στη Λούτσα είχαν δράση και ως εκτελεστές της συμμορίας.

Δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου αναφέρουν ότι πιθανότατα από τις σφαίρες των Ντάλτονς έπεσε νεκρός τον Αύγουστο ένας 36άχρονος, ο Τανέρ Σανλί, που θεωρούνταν φυσιογνωμία του υπόκοσμου της Κωνσταντινούπολης και ήταν γνωστός ως «Μπελαλής Τανέρ» (Bela Taner). Ο ίδιος ο Μπογιούν πάντως φέρεται να ζει ως δραπέτης στην Ιταλία. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Milliyet», μεταξύ των έξι νεκρών της Λούτσας φέρεται να είναι ο Doruk B., ο οποίος πριν από λίγους μήνες είχε καταφέρει να διαφύγει από καταδίωξη των τουρκικών αρχών. Μαζί του κατά την καταδίωξη ήταν και ο Oğuzhan H.

Ο Doruk B. δραπέτευσε μέσα από περιαστικά δάση της Κωνσταντινούπολης και στη συνέχεια φέρεται να ήρθε οδικώς στην Ελλάδα, ενώ ο Oğuzhan H. συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές στα σύνορα της Τουρκίας όταν προσπάθησε να διαφύγει προς τη Γεωργία κρυμμένος σε φορτηγό.

Πληροφορίες θέλουν το κλειδί της υπόθεσης να βρίσκεται σε μια δολοφονία που έγινε στο πλαίσιο του πολέμου μεταξύ των συμμοριών Ντάλτονς και Redkit Gang. Η συμμορία Σαραλάρ φέρεται επίσης να βρίσκεται εδώ και χρόνια σε πόλεμο με τους Ντάλτονς, ενώ ορισμένες πληροφορίες συνδέουν τη Σαραλάρ με το βαθύ κράτος της Αγκυρας, χωρίς αυτό να επιβεβαιώνεται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Milliyet», ο Μπογιούν έχει δεχτεί αρκετές επιθέσεις στο εξωτερικό. Κατά τις επιθέσεις αυτές έχουν χάσει τη ζωή τους ο Emircan Yılmaz στην Αμπαζα της Ρωσίας, ο Edip Yalçın στη Γεωργία και ο Halil Ay στη Γαλλία. Ο Gülbey Dilsiz, ο οποίος σκότωσε τον Ay, έχει επίσης δολοφονηθεί.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, το έγκλημα στην Αρτέμιδα έγινε στο πλαίσιο ενός τέτοιου ξεκαθαρίσματος, αναφέροντας μάλιστα ότι οι εκτελεστές ήταν Σέρβοι.

Η αστυνομία πάντως ερευνά εξονυχιστικά το ενδεχόμενο η φωτογραφία των έξι που διέρρευσε στα social media και στον τουρκικό Τύπο να τραβήχτηκε από τον 32άχρονο συλληφθέντα στο «Ελ. Βενιζέλος».

Το σενάριο ενισχύει η διαπίστωση που έχει κάνει η ΕΛΑΣ ότι η φωτογραφία έχει τραβηχτεί στο σπίτι Airbnb που είχαν νοικιάσει τα έξι θύματα της δολοφονικής επίθεσης στη Λούτσα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter