Η Ελλάδα του Μητσοτάκη οδεύει ολοταχώς στον εργασιακό Μεσαίωνα – Στο Documento της Κυριακής μαζί με το Docville

Η Ελλάδα του Μητσοτάκη οδεύει ολοταχώς στον εργασιακό Μεσαίωνα – Στο Documento της Κυριακής μαζί με το Docville

Δουλειά. Κάποιοι, Κάπου, Κάποτε… Το σχέδιο για εργαζόμενους -λάστιχο με μισθούς -φιλοδώρημα. Σώζουν την Aegean ή τον κρυφό χρηματοδότη της Μαρέβας; Πληρώνουμε τις χάρες του Μητσοτάκη: Ενίσχυση με κρατικό χρήμα στην αεροπορική εταιρεία, αλλά χωρίς κανένα αντάλλαγμα για το δημόσιο.

Ι.Σ. Καριώτης: ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ, ο μπέης και τα μπεεε. Το πορτρέτο του δημάρχου -πρότυπο για όσους θεωρούν ότι όλα τα μέσα είναι θεμιτά για να αποκτήσουν το αθέμιτο

ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Εφιάλτης στον δρόμο για τις… παραλίες. Ανεπαρκή μέτρα, επιχειρηματίες στον αέρα, εργαζόμενοι που καρδιοχτυπούν και νησιά ανοχύρωτα σε πιθανό κρούσμα

«ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΙΙ» Μήνυμα του Τσίπρα στο κόμμα και στην κοινωνία

ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Η επένδυση της κυβέρνησης στον κυνισμό

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ «Κλέβει» τις αυξήσεις από 450.000 συνταξιούχους

NOVARTIS-GATE Εξι σημεία -βόμβα για την προανακριτική

SOS OHE Και λιμός μετά τον λοιμό

ΕΛ ΣΑΛΒΑΔΟΡ «Λευκό» πραξικόπημα λόγω πανδημίας

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ Ο υφυπουργός που ένωσε τους πάντες εναντίον του

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΝ Κλέων Γρηγοριάδης, Νάσος Ηλιόπουλος, Λεωνίδας Βατικιώτης, Γιάννης Λεβεντίδης, Σταύρος Μαυρουδέας

Docville: Καταστολή, κοινωνικός έλεγχος και εξευγενισμός πολιορκούν τους δημόσιους χώρους

Ο δημοσιογράφος και ποιητής Παντελής Μπουκάλας μιλάει στη Μαρίνα Αγγελάκη για το δημοτικό τραγούδι, αλλά και για την προληπτική «απολύµανση» των συναθροισμένων στις πλατείες από τις δυνάμεις καταστολής και για τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη που τον εξέθεσαν οι δολίως συνωστιζόµενοι στην Ομόνοια.

Οι πόλεις στις δαγκάνες του εξευγενισμού και της εμπορευματοποίησης υπό την επιστασία των κατασταλτικών δυνάμεων. Ο Σταύρος Σταυρίδης, καθηγητής Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού και Θεωρίας στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, εστιάζει στις «δηµόσιες περιοχές που παίρνουν µορφή εξαιτίας της πρόσδεσής τους µε ιδιωτικά συµφέροντα που έχουν στόχο το κέρδος».

Η Νατάσα Τσουκαλά, αναπληρώτρια καθηγήτριας Εγκληματολογίας στο Université Paris-Saclay, επισημαίνει πως «η ιδεολογικά φορτισµένη καταστολή διασπείρεται πλέον στην επικράτεια αντανακλώντας για άλλη µια φορά τα διαχρονικά αντιδηµοκρατικά ανακλαστικά της αστυνοµίας».

Ο Δημήτρης Καλτσώνης, αναπληρωτής καθηγητής Θεωρίας Κράτους και Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, συμπεραίνει ότι «η υπεράσπιση των δηµόσιων συναθροίσεων αποτελεί κορυφαίο ζήτηµα δηµοκρατίας».

Ο Νίκος Κουραχάνης, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, υπογραμμίζει ότι «οι µόνοι που µπορούν να απαντήσουν στο ερώτηµα αν γίνεται οι πόλεις να αποκοπούν εντελώς από τους κατοίκους τους είναι οι ίδιοι οι κάτοικοι».

Ο Νίκος Σμυρναίος, αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας της Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο της Τουλούζης, κάνει λόγο για «τα τηλεοπτικά ΜΜΕ που διαµορφώνουν και επιβάλλουν µια επίσηµη εκδοχή της πραγµατικότητας και του “κοινού συµφέροντος”».

Η Τόνια Κατερίνη, αρχιτεκτόνισσα μηχανικός και μέλος της επιστημονικής επιτροπής αρχιτεκτόνων ΤΕΕ, αναφέρει ότι «αν αυτή η συγκυρία μας θύμισε ότι ο δημόσιος χώρος είναι κοινό αγαθό, μπροστά μας έχουμε την πρόκληση να τον διεκδικήσουμε».

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Εξαρχείων μας καλεί «να βγούµε στις πλατείες µας για να διεκδικήσουµε το δικαίωµα σε έναν πραγµατικά δηµόσιο χώρο».

Ο Παντελής Μήτσιου, υπεύθυνος επικοινωνίας και μάρκετινγκ του Μουσείου Ηρακλειδών, αναφέρεται τόσο στις ανακοινώσεις του ΥΠΠΟΑ που δείχνουν αναιµικές όσο και στο μέλλον των μουσείων.

Η Κιµ Ντάστιν, διευθύντρια εσόδων της Artsy, της διαδικτυακής πλατφόρμας τέχνης, μιλάει στην Αφροδίτη Ερμίδη για το πρότζεκτ που συνδέει πάνω από 3.200 κορυφαίες γκαλερί, μεγάλους οίκους δηµοπρασιών, διεθνείς εκθέσεις τέχνης, σηµαντικά µουσεία με 1,7 εκατοµµύριο παγκόσµιους συλλέκτες και φιλότεχνους που έχουν έδρα σε περισσότερες από 190 χώρες.

Η Tατιάνα Σπινάρη-Πολλάλη, ιδιοκτήτρια της γκαλερί Citronne, γράφει για την επόμενη ημέρα των αιθουσών τέχνης.

O Κώστας Δεσποινιάδης, υπεύθυνος των Εκδόσεων Πανοπτικόν, η Κάτια Κουτσαφτή και ο Χρήστος Κουτσαφτής, επικεφαλής των Εκδόσεων Αίολος, η Δάφνη Χασούρου, μέλος της εκδοτικής ομάδας Εκτός Γραμμής, και ο Κώστας Κώτσιας, επικεφαλής των Εκδόσεων Ars Nocturna, γράφουν για τη δύσκολη συνθήκη που έχει διαμορφωθεί στον χώρο των εκδόσεων.

Μέλη της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών γράφουν για τον αγώνα που δίνουν και για την κυβερνητική αδιαφορία και απαξίωση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter