Άρχισαν οι εγγραφές

Η Ελλάδα ξανά στις αγορές – Ποιες τράπεζες ανέλαβαν την έκδοση του 7ετούς ομολόγου

Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ξένων επενδυτών για την έκδοση του 7ετούς ομολόγου, τουλάχιστον 3 δις. ευρώ που εκδίδει για δεύτερη φορά σε έξι μήνες η Ελλάδα. 

Νωρίτερα την Δευτέρα έγινε γνωστό ότι το Δημόσιο προσέλαβε για την κοινοπρακτική έκδοση τις τράπεζες Barclays, BNP Paribas, Citi, J.P. Morgan and Nomura.

Η έκδοση εντάσσεται στο πλαίσιο της δημιουργίας του "αποθεματικού" που πρόκειται να δημιουργήσει.

Η ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας καθώς και η τιμολόγηση του νέου ομολόγου αναμένεται να ολοκληρωθεί τις προσεχείς ώρες.

Πληροφορίες του Documentonews.gr αναφέρουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον και για αγορές χαμηλότερα, δηλαδή σε επιτόκιο κάτω από 3%, πλην όμως θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι συνθήκες στις αγορές την τελευταία εβδομάδα έχουν μεταβληθεί έπειτα από έναν Ιανουάριο που έδωσε σημαντικά κέρδη σε ομόλογα και μετοχές παγκοσμίως.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.