Η ελληνική άνοιξη δεν μπορεί, θα έρθει

Η ελληνική άνοιξη δεν μπορεί, θα έρθει

Πριν από 46 χρόνια ένας από τους κορυφαίους έλληνες δημοσιογράφους, ο Γιάννης Κάτρης, στο εμβληματικό βιβλίο του «Η Γέννηση του Νεοφασισμού στην Ελλάδα» τελείωνε με τις παρακάτω φράσεις:

«Κλείνοντας το βιβλίο τούτο ας κάνουμε και μια εκτίμηση για το μέλλον: Τα βεγγαλικά για την ανάσταση της δεξιάς και για το βρυκολάκιασμα του παλαιού κατεστημένου δεν θα κρατήσουν πολύ. Ο ξαναπροδομένος λαός μας θα ξαναβρεί τον εαυτό του. Ένας λαός που ψήλωσε ως το Πολυτεχνείο δεν είναι προορισμένος για ραγιάς.

Η ελληνική άνοιξη δεν ήρθε στις 23 Ιουλίου 1974. Πιστεύουμε ότι θάρθει μια άλλη, όχι μακρινή, μέρα.»

Κάντε μια προβολή στο σήμερα. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέβηκε στην εξουσία λέγοντας χιλιάδες ψέματα στους έλληνες πολίτες, υποσχόμενη εκρηκτική ανάπτυξη, χιλιάδες επενδύσεις και μια ζωή στον παράδεισο. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων ότι άρμεξε τον ελληνικό λαό δημιουργώντας το μαξιλάρι των 37 δις. ευρώ, ότι πρόδωσε την Ελλάδα αναγνωρίζοντας τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και ότι γέμισε τη χώρα πρόσφυγες.

Εννέα μόλις μήνες μετά την άνοδό της στην εξουσία έχει παραδεχτεί ότι το μεταναστευτικό είναι θέμα ευρωπαϊκό, αναγνώρισε τους βόρειους γειτόνους μας και χαιρέτισε την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το όνομα για το οποίο διερρήγνυε τα ιμάτιά της, ενώ το περίφημο μαξιλάρι έχει σώσει μέχρι στιγμής την ελληνική οικονομία.

Και αναφέρουμε το μέχρι στιγμής, γιατί μέσα σε εννέα μήνες οι «άριστοι» του Μητσοτάκη κάνοντας πάρτι κατάφεραν να εξαφανίσουν ότι με αγώνες κέρδισε ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια. Διέλυσαν τα δημοσιονομικά της χώρας, καταρράκωσαν όλα τα εργασιακά δικαιώματα, προσπάθησαν να ιδιωτικοποιήσουν Υγεία και Παιδεία, συνεχίζουν να λένε αναίσχυντα ψέματα ενώ επενδύοντας πάνω στον φόβο για την πανδημία του κορονοϊού σχεδιάζουν εκλογές κάνοντας όνειρα για μια νέα νίκη.

Εν τω μεταξύ η κατασπατάληση των πόρων του ελληνικού κράτους συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Το Documento και το documentonews.gr αποκαλύπτουν καθημερινά παντός είδους ατασθαλίες και σκάνδαλα μιας κυβέρνησης που αποδεικνύεται καθημερινά η χειρότερη μεταπολιτευτικά.

Αδιαφορώντας για την καταστροφική οικονομική κρίση που έρχεται η οποία θα στείλει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού στην φτώχεια και την ανεργία, προσπαθούν να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις μια πολύ μικρή ελίτ επιχειρηματιών, εφοπλιστών και καναλαρχών ενεργοποιώντας όλα τα εργαλεία της σκληρής νεοφιλελεύθερης οικονομίας. Συνεπικουρούμενοι από τις φασιστικές πρακτικές των ακροδεξιών στελεχών που κρύβουν στο κόμμα τους καθώς από τις ακραίες θέσεις μεγάλου τμήματος της εκκλησίας οδηγούν τη χώρα σε μια ακραία συντηρητικοποίηση που θα τη φέρει σε μεσαιωνικές καταστάσεις.

Αλλά η αντίδραση δεν θα αργήσει να έρθει. Το καθεστώς που θέλουν να επιβάλουν Νέα Δημοκρατία και Μητσοτάκης δεν το ανεχτεί ο ελληνικός λαός. Η ελληνική άνοιξη είναι σίγουρο ότι δεν θα αργήσει και θα στείλει πραγματικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα όχι μόνο μία φορά.

Καλή ανάσταση.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter