Η ενημέρωση είναι θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα- Δηλώσεις Κραουνάκη, Θεοδοσίου, Καλογερόπουλου #Documento #freespeechgr

Η ενημέρωση είναι θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα- Δηλώσεις Κραουνάκη, Θεοδοσίου, Καλογερόπουλου #Documento #freespeechgr

Κατάντια για μια κυβέρνηση η τακτική εμμέσου θανάτου και η αντίληψη ότι όποιος στέκεται με πυγμή απέναντι στο σύστημά τους πρέπει να σωπάσει.

Σταμάτης Κραουνάκης, συνθέτης

«Το να μάχεται με υπουλία και τακτικές εμμέσου θανάτου μια κυβέρνηση οτιδήποτε την αντιπολιτεύεται είναι κατάντια και θέμα σοβαρότατου εγκαύματος στις έννοιες δημοκρατία και κοινοβουλευτισμός. Θυμίζω τη «δολοφονία» της Μαλβίνας από το καθεστώς Σημίτη».

Γιώργος Καλογερόπουλος, σκηνοθέτης

«Στον σκοτεινό αυτό καιρό που ζούμε που η καταστολή των δυνάμεων του καλού και η εκκένωση χώρων που στεγάζονται τα θύματα μιας παγκόσμιας φρίκης έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα είναι φυσικό να προσπαθούν να κλείσουν τα στόματα των ανθρώπων που αντιστέκονται. Χρησιμοποιώντας τεχνικές ύπουλες, προσπαθούν να εξαλείψουν τον αντίλογο. Όποιος στέκεται με πυγμή απέναντι στο σύστημά τους θέλουν να εξοντωθεί. Το Documento για όλους αυτούς τους λόγους –και για άλλους τόσους– ΠΡΕΠΕΙ να μείνει ανοιχτό.

Χρειαζόμαστε δυνατές φωνές απέναντι. Μου γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι δεν μιλάμε πλέον για μάχες πολιτικών θέσεων, αλλά για την αρχέγονη μάχη μεταξύ του καλού και του κακού. Κι εγώ είμαι με το καλό».

Νίκος Θεοδοσίου, Συγγραφέας, σκηνοθέτης, Καλλιτεχνικός διευθυντής Camera Zizanio (Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας)

«Η ενημέρωση και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών είναι θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα. Άμεση ή έμμεση παρεμπόδιση στην άσκηση αυτών των δικαιωμάτων, όπως φαίνεται να συμβαίνει με το Documento, αποτελεί όχι απλώς κίνδυνο αλλά απειλή για τη δημοκρατία. Και δεν μπορεί να αφήνει κανέναν αδιάφορο».

Διαβάστε ακόμη: Documento: Αν δεν το βρίσκετε στο περίπτερο, αγοράστε το ηλεκτρονικά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter