Η ενημέρωση της ΕΛΑΣ για τη ληστεία στου Φιλοπάππου: «Η πτώση του φοιτητή είναι συνέπεια της ληστείας»

Η ενημέρωση της ΕΛΑΣ για τη ληστεία στου Φιλοπάππου: «Η πτώση του φοιτητή είναι συνέπεια της ληστείας»

Ο 25χρονος φοιτητής βρέθηκε στον γκρεμό συνεπεία της απειλής που δέχθηκε με μαχαίρι από δύο δράστες με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του, όπως τόνισε η Αστυνομία κατά τη σημερινή παρουσίαση της υπόθεσης με τη ληστεία στο λόφο του Φιλοπάππου το βράδυ της 15ης Αυγούστου.

Οι δύο από τους τρεις αλλοδαπούς που συνελήφθησαν και ομολόγησαν είναι Πακιστανοί, ηλικίας 17 και 28 ετών, ενώ ο τρίτος είναι 25χρονος Ιρακινός, ο οποίος παραδέχθηκε την παρουσία του στο σημείο. Οι τρεις δράστες πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της ληστείας κατά συναυτουργία και κατά συρροή.

«Η πτώση του 25χρονου φοιτητή είναι συνέπεια της ληστείας», είπε χαρακτηριστικά ο αξιωματικός τμήματος Ανθρωποκτονιών Κώστας Χασιώτης. Ο υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Αθανάσιος Κοκκαλάκης, επισήμανε, μεταξύ άλλων, από την πλευρά του, ότι συνεργάστηκαν πολλές αστυνομικές υπηρεσίες για την εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ πρόσθεσε ότι υπήρχαν ισχυρές ενδείξεις θα προσπαθήσουν να διαφύγουν στο εξωτερικό. Σημειώνεται ότι οι δυο Πακιστανοί συνελήφθησαν χθες στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης και ο Ιρακινός στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα, ο 28χρονος Πακιστανός είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αρχικά πλησίασαν τον 25χρονο φοιτητή και την23χρονη φίλη του οι δύο Πακιστανοί και τους ζήτησαν ένα τσιγάρο. Στη συνέχεια έφυγαν, ενώ επέστρεψαν λίγο αργότερα, μαζί με τον Ιρακινό. Τότε ζήτησαν από το ζευγάρι να τους δώσει χρήματα και τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ απείλησαν το θύμα με ένα μαχαίρι και ένα σπασμένο μπουκάλι. Ο 17χρονος πήγε στην κοπέλα, ενώ οι άλλοι δύο στον 25χρονο και συνεπεία της απειλής τους ο νεαρός φοιτητής έπεσε στον γκρεμό. Όπως τόνισαν οι αστυνομικοί κατά την σημερινή παρουσίαση της υπόθεσης, στο σημείο βρέθηκε μια κομμένη αλυσίδα, που φορούσε το θύμα, ενώ δεν εντοπίστηκε μια δεύτερη που είχε πάνω του, κάτι που ενισχύει το ενδεχόμενο ότι οι δράστες έσπρωξαν τον φοιτητή για να του την πάρουν.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί βρήκαν σε κοντινό σημείο μια πλαστική σακούλα, όπου υπήρχαν αποτυπώματα του Ιρακινού, ο οποίος είναι σεσημασμένος. Τότε ξεκίνησε η παρακολούθησή του, ενώ έπειτα από συντονισμένες έρευνες και με την αρωγή αρκετών αστυνομικών υπηρεσιών έφτασε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στην εξιχνίαση της υπόθεσης και στη σύλληψη των δραστών, τους οποίους αναγνώρισε η 23χρονη φίλη του θύματος, χθες, στην ΓΑΔΑ. Τέλος, σημειώνεται, ότι οι δράστες έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για τα αδικήματα της ληστείας, παράβασης του νόμου περί όπλων και παράνομης εισόδου την Ελλάδα, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες σχετικά με τη συμμετοχή τους και σε άλλες εγκληματικές πράξεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter