Η ενίσχυση του ΕΣΥ έμεινε… στο χειροκρότημα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Η ενίσχυση του ΕΣΥ έμεινε… στο χειροκρότημα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Στις 15 Μαρτίου του 2020 η σύζυγος του πρωθυπουργού κ. Μαρέβα Μητσοτάκη με ανάρτησή της στο Twitter καλούσε τον κόσμο να βγει στα μπαλκόνια για να χειροκροτήσει τους υγειονομικούς, τους «αφανείς ήρωες» όπως τους έλεγε τότε η κυβέρνηση.

1,5 χρόνο μετά η Νέα Δημοκρατία απέδειξε ότι έχει κοντή μνήμη, πέρασε στις απειλές, ο διάλογος μπήκε στο συρτάρι και από 1η Σεπτεμβρίου όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί βγαίνουν σε αναστολή.

Το παραπάνω μέτρο λαμβάνεται, ενώ το ΕΣΥ παραμένει αθωράκιστο με τεράστια κενά και ελλείψεις. Η πίεση στα νοσοκομεία αυξάνεται μέρα με τη μέρα, καθώς διανύουμε το τέταρτο κύμα της πανδημίας, την ώρα που η σταθερή αύξηση κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων δείχνει ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει με την επιστροφή των ταξιδιωτών από τις καλοκαιρινές διακοπές στα αστικά κέντρα.

Η ειρωνεία όμως είναι ότι η κοινωνία μπαίνει στο τέταρτο κύμα, όπως ακριβώς βγήκε από το τρίτο. Χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας, με ένα δημόσιο υγείας σχεδόν διαλυμένο και την ατομική ευθύνη «εμπλουτισμένη» με απειλές και αναστολές εργασίας για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Η κυβέρνηση παίζοντας βρώμικο παιχνίδι με τον αναγκαίο εμβολιασμό, προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες για τη μη θωράκιση του συστήματος υγείας και για το γεγονός ότι 19 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας ο κόσμος παραμένει εκτεθειμένος στον κίνδυνο να αρρωστήσει από τον ιό. Ο μαζικός εμβολιασμός, αν και απαραίτητος, δεν αρκεί από μόνος του για  να αντιμετωπιστεί η νέα έκρηξη κρουσμάτων και νοσηλειών, κάτι που τονίζει πλέον και η επιστημονική κοινότητα.

Η Νέα Δημοκρατία επιμένει να μεταφέρει τις ευθύνες της στους πολίτες και μετατρέπει το εμβόλιο από ανάγκη, δικαίωμα και όπλο της επιστήμης, σε μέσο διαίρεσης της κοινωνίας, εκβιασμών, επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα.

Κόβει τον μισθό σε ανθρώπους που όλο αυτό το διάστημα ήταν στην πρώτη γραμμή με κίνδυνο της ζωής τους καθημερινά. Αλλά βέβαια πως να το γνωρίζει κάτι τέτοιο ο απόφοιτος του Χάρβαρντ, κύριος Μητσοτάκης… Δεν είχε και ποτέ σχέση με την ελληνική πραγματικότητα. Ούτε φυσικά γνωρίζει τη σημαίνει μία εφημερία στον Ευαγγελισμό και σε άλλα δημόσια νοσοκομεία.

Ο γνώμονάς του είναι «πως θα κάνουμε πιο πλούσιους τους ιδιωτικούς ομίλους» και πως θα αυξήσουν την πελατεία και τα κέρδη τους.

Την ίδια στιγμή οι εκβιασμοί στους υγειονομικούς δίνουν και παίρνουν, οι επιθέσεις από συστημικά ΜΜΕ αυξάνονται συνεχώς, ενώ το «επιτελικό» κράτος απορρίπτει τα αιτήματά τους για προσλήψεις, ενίσχυση Πρωτοβάθμιας Υγείας και πρόληψη.

Κλείνει σκόπιμα τα αυτιά του και προσπαθεί να απαξιώσει τις σοβαρές καταγγελίες ότι σε δημόσιες δομές Υγείας, ακόμα κι εκεί που ο εμβολιασμός των υγειονομικών είναι καθολικός, οι τεράστιες ελλείψεις, η έλλειψη υποδομών και μέσων επιτρέπουν στον ιό να κυκλοφορεί και να συνεχίζει να μολύνει, όσο δεν παίρνονται μέτρα.

Κουνάει το «δάχτυλο» στους εκπαιδευτικούς, την ώρα που ανοίγει τα σχολεία με χιλιάδες κενά, τμήματα με 25 και 27 μαθητές, κοντέινερ σε προαύλια σχολείων, με νέες περικοπές στην Παράλληλη Στήριξη και στις ώρες των σχολικών καθαριστριών.

Αλλά είπαμε, το σχέδιο του «επιτελικού» κράτους είναι ένα και λειτουργεί άψογα: ΑΝΑΣΤΟΛΗ μέχρι τελικής πτώσεως…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter