Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απαντά στον Αυγενάκη: Μη αποδεκτές οι παραινέσεις στους Δικαστές

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απαντά στον Αυγενάκη: Μη αποδεκτές οι παραινέσεις στους Δικαστές

Ανακοίνωση απάντηση στις καταγγελίες του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ), η οποία απαντά με καυστικό τρόπο στα όσα υποστηρίζει η πλευρά Αυγενάκη.

Στην ανακοίνωση η Ένωση κάνει λόγο για «συγκαλυμμένες παραινέσεις προς τους δικαστικούς λειτουργούς, που στοχεύουν στο να κατευθύνουν τη δικαιοδοτική τους κρίση». Κάτι που όπως υποστηρίζουν δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό σε ένα Κράτος Δικαίου.

Επίσης η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επισημαίνει πως «η Εκτελεστική Εξουσία οφείλει να αποδεικνύει εμπράκτως με τη στάση της την εμπιστοσύνη της στην ελληνική Δικαιοσύνη και στη Δικαστική Ανεξαρτησία».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Με αφορμή την έγγραφη αναφορά του Υφυπουργού Αθλητισμού απευθυνόμενη προς την Πρόεδρο και τα μέλη του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία ισχυρίζεται ότι ενόψει των επικείμενων αρχαιρεσιών μεγάλης αθλητικής ομοσπονδίας εκδόθηκαν προσωρινές διαταγές κατά παραπλάνηση δικαστικών λειτουργών, την ώρα που εκκρεμούν και άλλες αντίστοιχες αιτήσεις, επισημαίνουμε στους φορείς της Εκτελεστικής Εξουσίας, ότι στα πλαίσια της πολιτικής δίκης προβλέπονται τα νόμιμα ένδικα βοηθήματα, ώστε οι έχοντες έννομο συμφέρον να ασκούν ή να προστατεύουν τα δικαιώματά τους. Σε περίπτωση δε καταγγελίας εγκληματικών πράξεων αρμόδια είναι η Εισαγγελική Αρχή. Ωστόσο αναφορές με άμεσες ή συγκαλυμμένες παραινέσεις προς τους δικαστικούς λειτουργούς, που στοχεύουν στο να κατευθύνουν τη δικαιοδοτική τους κρίση, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές σε ένα Κράτος Δικαίου. Η Εκτελεστική Εξουσία οφείλει να αποδεικνύει εμπράκτως με τη στάση της την εμπιστοσύνη της στην ελληνική Δικαιοσύνη και στη Δικαστική Ανεξαρτησία.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter