Η Ένωση Εισαγγελέων καταγγέλλει την επίθεση στον πρόεδρο της και την αδυναμία της πολιτείας να τους προστατέψει

Η Ένωση Εισαγγελέων καταγγέλλει την επίθεση στον πρόεδρο της και την αδυναμία της πολιτείας να τους προστατέψει

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε από άγνωστους στο σπίτι ο πρόεδρος της Ένωσης, Ευάγγελος Μπακέλας, καλεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να ελέγξει το ζήτημα σε βάθος.

Ειδικότερα,το βράδυ της Δευτέρας, άγνωστοι έριξαν μπογιές και τρικάκια έξω από σπίτι του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, με την ανακοίνωση της ένωσης να τονίζει ότι το ήθος και η ευθυκρισία των εισαγγελέων δεν κάμπτεται, παρά την αδυναμία της πολιτείας να διαφυλάξει την ασφάλεια όσων εκπροσωπούν την δικαστική λειτουργία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει:

« Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή την επίθεση αγνώστων στην κατοικία του Προέδρου της, εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή στο πρόσωπό του. Διαπιστώνουμε την αδυναμία της πολιτείας να εξασφαλίσει τα στοιχειωδώς επαρκή μέτρα φύλαξης και προστασίας των προσώπων που – ως εκ της θέσεώς τους – εκπροσωπούν την δικαστική λειτουργία. Θεωρούμε ότι είναι επιτακτικά αναγκαίο να εξετασθεί σε βάθος το συγκεκριμένο θέμα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την αποφυγή στο μέλλον ανάλογων περιστατικών που κλονίζουν το αίσθημα εμπιστοσύνης
των πολιτών. Τονίζουμε τέλος, για μια ακόμη φορά, ότι κάθε ενέργεια βίας ή απειλής σε βάρος εισαγγελικών λειτουργών δεν πρόκειται να κάμψει ούτε κατ’ ελάχιστο το ηθικό και το σθένος τους να επιτελούν τα καθήκοντά τους με ευθυκρισία και θάρρος, πιστοί στις αρχές του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter