Η ένταξη των νέων μελών, οι «τρικλοποδιές» στον Αλέξη και τα «αριστερόμετρα»

Η ένταξη των νέων μελών, οι «τρικλοποδιές» στον Αλέξη και τα «αριστερόμετρα»

Το νέο μεγάλο στοίχημα για τον Α. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Πως θα ενταχθούν τα 110.000 νέα μέλη. Υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο πρώτος που ακούγεται έντονα, ακολουθεί την πεπατημένη. «Να τους ενσωματώσουμε» στην λειτουργία των οργανώσεων. Την γνωστή δηλαδή γραφειοκρατική λειτουργία. Να τους κουβαλήσουμε στα γραφεία, στις ατέλειωτες συνεδριάσεις, να ακούσουν τα ιερογλυφικά μας και όπως τονίζει και ο Καρτερός, να τους αλλάξουμε τον αδόξαστο ώστε να ταιριάξουν στο δικό μας πρότυπο λειτουργίας. Αυτός ο δρόμος είναι ο σίγουρος δρόμος για να φύγουν από την επομένη.

Ο δεύτερος δρόμος είναι αυτός που μέσα από συστηματική – ζωντανή ή διαδικτυακή- επαφή ώστε να μπορούν να λειτουργούν πολιτικά στο χώρο που κινούνται. Είναι μία διαδικασία που θα επιτρέψει την αποφασιστική προώθηση του μετασχηματισμού του κόμματος. Μία τέτοια εξέλιξη θα αλλάξει άρδην τον χαρακτήρα του πολιτικού υποκειμένου. Μεταξύ άλλων θα στείλει στα αζήτητα τους μηχανισμούς, τα «χαρτάκια» και τις «λίστες» τους που ζουν και βασιλεύουν.

Αλλά εκτός από την ουσιαστική ένταξη των νέων μελών, υπάρχουν και άλλες προϋποθέσεις.

Η μία αφορά τις «τρικλοποδιές» στον Αλέξη από προβεβλημένα στελέχη. Δηλαδή τις δημόσιες παρεμβάσεις μετά τις τοποθετήσεις τους Τσίπρα, που τον άδειαζαν και έδιναν συχνά τροφή στο οπλοστάσιο του Μητσοτάκη.

Η άλλη αφορά τα γνωστά «αριστερόμετρα». Ο έλεγχος της αριστεροσύνης, της «ταξικής συνείδησης», ένα ιδιότυπο face lifting υποψήφιων μελών, που φρέναρε και φρενάρει την διεύρυνση.

Πρόκειται για «αγκάθια» που καθηλώνουν το κόμμα. Το ξεπέρασμά τους θα προσδώσει μία τεράστια δυναμική και θα επιτρέψει να κλείσουμε σημαντικές «τρύπες» που έχουμε ακόμα. «Τρύπες» που μας τραβάνε πίσω, μετριάζοντας την προωθητική μας δύναμη. «Τρύπες» στην τοπική αυτοδιοίκηση, «τρύπες» στις επιδόσεις μας στη σπουδάζουσα νεολαία (φοιτητικές εκλογές), «τρύπες» στην ουσιαστική παρέμβαση αρκετών ΟΜ στο χώρο ευθύνης τους. «Τρύπες» στη λειτουργία των ΟΜ με την γραφειοκρατία να γίνεται σχεδόν κανόνας.

Αυτές είναι προϋποθέσεις που αν υλοποιηθούν θα φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και με διαφορά δημιουργώντας τον αποφασιστικό όρο για την πολιτική αλλαγή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter