Η Ένωση Αθέων ζητά να αφαιρεθούν οι εικόνες από το ΣτΕ κατά τη συζήτηση για το μάθημα των θρησκευτικών

Η Ένωση Αθέων ζητά  να αφαιρεθούν οι εικόνες από το ΣτΕ κατά τη συζήτηση για το μάθημα των θρησκευτικών

Να αφαιρεθούν τα θρησκευτικά σύμβολα (εικόνες), από την αίθουσα της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας όπου πρόκειται να συζητηθούν αύριο, Παρασκευή, οι αιτήσεις ακύρωσης που έχουν καταθέσει κι αφορά στο μάθημα των θρησκευτικών , ζήτησε η Ένωση Αθέων και πέντε πολίτες (από τους 24 συνολικά), επίσης προσφεύγοντες.

Το αν το αίτημα θα γίνει δεκτό θα ανακοινωθεί το πρωί πριν από την έναρξη της διαδικασίας.

Οι επίμαχες αιτήσεις (συνολικά πέντε) ακύρωσης αφορούν το μάθημα των θρησκευτικών και το περιεχόμενο του στα σχολεία, τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό και την καθημερινή προσευχή , τον τρόπο απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών, κ.ά. Η Ένωση Αθέων μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει “παράνομες” τις πρακτικές καταγραφής του θρησκεύματος, που ακολουθούνται ακόμη στην παιδεία και “εξασφαλίζουν την προϋπόθεση για ακόμη μια παράνομη πράξη: τον έλεγχο ‘θρησκευτικών φρονημάτων’ των μαθητών σύμφωνα με την “κατά παραγγελία” θεολόγων καθηγητών, εγκύκλιο 12773/Δ2/23-01-2015 του Υπουργείου Παιδείας” .

Παρεμβάσεις υπέρ του μαθήματος των θρησκευτικών και κατά των αντίθετων υπουργικών αποφάσεων έχουν καταθέσει η Εκκλησία της Ελλάδας, η Εκκλησία της Κρήτης και ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Θεολόγων «Καιρός» για την Αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης».

Και οι δύο πλευρές πάντως, δηλαδή η Ένωση Αθέων αλλά και η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΛΕΔΑ) από την μια και η Εκκλησία από την άλλη, στηρίζουν την επιχειρηματολογία τους προβάλλοντας ζητήματα κατοχύρωσης της θρησκευτικής ελευθερίας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το άρθρο 16 του Συντάγματος που αφορά την Παιδεία, κ.λπ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter