Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών «ξαναχτυπά» με νέο σεξιστικό παραλήρημα

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών «ξαναχτυπά» με νέο σεξιστικό παραλήρημα

H Ένωση Ελλήνων Φυσικών, που είχε καταγγελθεί πολλάκις από Πανεπιστημιακούς, «ξαναχτύπησε» μοιράζοντας σε σχολεία ένα φυλλάδιο που βρίθει σεξιστικών και προσβλητικών παραδειγμάτων.

Την είδηση ανέδειξαν χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το περιστατικό συνέβη αυτή την εβδομάδα, όταν η Ένωση μοίρασε σε σχολεία ένα παλαιότερο φυλλάδιο του περιοδικού της «Physics News».

Σε αυτό γίνεται προσπάθεια να εξηγηθούν κάποια παραδείγματα φυσικής με αλληγορικό τρόπο, ο οποίος, όμως είναι εξαιρετικά προσβλητικός απέναντι στις γυναίκες αγγίζοντας ακόμα και την χυδαιότητα. 

Στο πρώτο (με τον τίτλο Αλληγορία 10η: «Γυναικείες Αντιδράσεις») αναφέρεται: «Γυναικείες Αντιδράσεις») αναφέρεται: «Η Μάγδα ανοίγει από μακριά τις πύλες του κάστρου και δίνει διαταγές στους πολεμιστές της να επιτρέψουν την είσοδο στον πολιορκητή!» αναφέρει το παράδειγμα, ενώ φτάνει στο συμπέρασμα ότι «Τελικά το πηνίο δεν ξέρει τι θέλει»!.

Σε άλλο σημείο του περιοδικού εμφανίζεται μία στιχομυθία ανάμεσα σε ένα ζευγάρι όπου, εντελώς… τυχαία, η γυναίκα παρουσιάζεται ως ασταθής ψυχολογικά και νευρική: «Ο διάλογος συνεχίζεται μέχρι να μαυρίσει κι εκείνος. Όταν χαλάσει λοιπόν κι εκείνος, εκείνη αρχίζει να αισθάνεται καλύτερα. Όσο πιο χάλια τον κάνει, τόσο λυτρώνεται από την μαυρίλα που κουβαλάει.Την άλλη φορά που θα μπλεχτείτε σε αψιμαχίες να γνωρίζετε, πως αν δεν εισπράξετε μέρος της αρνητικής αυτής ενέργειας, η άλλη πλευρά δεν αποφορτίζεται».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter