Η επανάσταση του WhatsApp: Τι συμβαίνει τελικά στον Λίβανο την τελευταία εβδομάδα;

Η επανάσταση του WhatsApp: Τι συμβαίνει τελικά στον Λίβανο την τελευταία εβδομάδα;

Η πρωτοφανής αφορμή που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής, οι μαχητικές διαδηλώσεις και οι μικρές νίκες των μαζικών απέναντι στην κυβέρνηση Χαρίρι. Γιατί οι διαδηλώσεις στον Λίβανο θυμίζουν κάτι από Αγανακτισμένους και Αραβική Άνοιξη και ποιοι κίνδυνοι είναι ορατοί

Η οργή στον Λίβανο έχει ξεχειλίσει. Μπορεί τα δυτικά ΜΜΕ να θεωρούν δευτερεύον το θέμα των τεράστιων διαδηλώσεων που έχουν κατακλύσει τη Βηρυττό, ενώ στην Ελλάδα που παραδοσιακά ομφαλοσκοπεί όσον αφορά τα διεθνή ζητήματα, ακόμη κι όταν αυτά αφορούν τη «γειτονιά» της, το θέμα συνήθως δεν περιλαμβάνεται καν στα κεντρικά δελτία ειδήσεων.

Ο Λίβανος λοιπόν, τις τελευταίες ημέρες βιώνει μια από τις σημαντικότερες κοινωνικές αναταραχές της ιστορίας του. Οι μαζικότατες διαδηλώσεις μπορεί είχαν μια πρωτοφανή αφορμή (την επιβολή φόρου στη χρήση του What’s App), όμως οι βαθύτερες αιτίες που ώθησαν τους Λιβανέζους να βγουν στον δρόμο εναντίον της κυβέρνησης Χαρίρι έδωσαν (και συνεχίζουν να δίνουν) σε αυτές τις διαδηλώσεις πολύ πιο πολιτικό χαρακτήρα.

Διαβάστε περισσότερα στο koutipandoras.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter