Η επέλαση του Σάντερς έχει «τρομοκρατήσει» και τους… Δημοκρατικούς

Η επέλαση του Σάντερς έχει «τρομοκρατήσει» και τους… Δημοκρατικούς

Ο Μπέρνι Σάντερς είναι πλέον ο frontrunner των Δημοκρατικών μετά τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές της Νεβάδα, μία εξέλιξη την οποία δεν βλέπουν με… καθόλου καλό μάτι τα παραδοσιακά -και κυρίως κεντρώα- στελέχη του κόμματος.

Το «Politico» σε κείμενό του με τίτλο «Ο Σάντερς προκαλεί πανικό στους κεντρώους Δημοκρατικούς», αναλύει το γεγονός πως θα ήταν απευκταίο σενάριο για μεγάλη μερίδα του κόμματος, εάν ο Μπέρνι Σάντερς λάβει το χρίσμα ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου. Ο 78χρονος γερουσιαστής από το Βερμόντ έχει αποκτήσει «ρεύμα» στους ψηφοφόρους του κόμματος αλλά η άνοδος του προκαλεί τρόμο στους συντηρητικούς, που δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι το να τεθεί απέναντι στον Τραμπ ένας «σοσιαλιστής». Μία λέξη που στην Αμερική αποτελεί «ταμπού», ακόμη και εντός «προοδευτικών» κύκλων.

«Είμαι στην πολιτική εδώ και 30 χρόνια. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια “μαυρίλα», ανέφερε στο «Politico», ο Ματ Μπένετ, μέλος της κεντροαριστερής κίνησης «Τρίτος Δρόμος». «Μέσα σε μία ημέρα, έλαβα εκατοντάδες μηνύματα από ανθρώπους που βλέπουν απαισιόδοξα το μέλλον, με τον Σάντερς απέναντι στον Τραμπ.

Οι συντηρητικοί εντός των Δημοκρατικών θεωρούν ότι ο Σάντερς δεν έχει καμία απολύτως ελπίδα απέναντι στον Τραμπ. Μάλιστα πιστεύουν ότι με τον Σάντερς επικεφαλής, οι Δημοκρατικοί θα χάσουν και την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Οι προβλέψεις τους κάθε άλλο παρά αισιόδοξες είναι, με τους κεντρώους και «παραδοσιακούς» να συντάσσονται αναφανδόν υπέρ του Τζο Μπάιντεν

«Για το κόμμα, νομίζω ότι το δίλημμα είναι Τζό (σ.σ Μπάιντεν) ή αποτυχία», τόνισε ο πρόεδρος της κίνησης «Νέων Δημοκρατών», Σάιμον Ρόζενμπεργκ. Παράλληλα, στρατηγικός αναλυτής του Δημοκρατικού κόμματος αναφέρει ότι «Άπαντες εκτός από τον Μπέρνι και τους υποστηρικτές του θεωρούν ότι πρέπει να σταματήσει τη διεκδίκηση της κούρσας. Ίσως τα αποτελέσματα της Νότιας Καρολίνας δείξουν τον δρόμο αλλά και το ποιος έχει την πραγματική δύναμη.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Μπέρνι Σάντερς δεν λαμβάνει καν υποστήριξη από μεγάλη μερίδα στελεχών του Δημοκρατικού κόμματος. Ωστόσο η εξέλιξη αυτή ποσώς ενδιαφέρει τον 78χρονο Γερουσιαστή, που βλέπει ως στηρίγματα αρκετούς πολίτες οι οποίοι έχουν (καθείς για διαφορετικό λόγο) τεράστια παράπονα από τις κυβερνητικές πολιτικές των τελευταίων ετών. Είτε αυτές αφορούν την υγεία, είτε τις φυλετικές διακρίσεις, είτε το δικαίωμα στην ασφάλιση…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter