Η Επίδαυρος πάει Αθήνα

Η Επίδαυρος πάει Αθήνα

Οι παραστάσεις της Επιδαύρου πηγαίνουν στην Αθήνα.

Ορέστης

Τρεις νέοι, ο Ορέστης, η Ηλέκτρα και ο Πυλάδης, κολυμπούν μέσα στη δίνη του αίματος που τους παρασέρνει. Ο Γιάννης Αναστασάκης, καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, υπογράφει τη σκηνοθεσία της παράστασης με τον Χρίστο Στυλιανού στον ομώνυμο ρόλο, την Ιωάννα Κολλιοπούλου (Ηλέκτρα), τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη (Ελένη), τον Χριστόδουλο Στυλιανού (Μενέλαο), τον Νικόλα Μαραγκόπουλο (Αγγελιαφόρο), τον Δημήτρη Μορφακίδη (Πυλάδη), τον Δημοσθένη Παπαδόπουλο (Απόλλωνα), τη Μαριάννα Πουρέγκα (Ερμιόνη), τον Κώστα Σαντά (Τυνδάρεω) και τον Χρήστο Στέργιογλου (Τρώα).

INFO

5/9 Δημοτικό θέατρο Αλσους Ηλιούπολης, 7/9 Αλσος Βεΐκου – Γαλάτσι, 29/9 Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Χοηφόρες

Η Αργυρώ Χιώτη και η ομάδα της VASISTAS προσεγγίζουν πρωτοποριακά την τραγωδία του Αισχύλου, επικεντρώνοντας στον χορό του έργου που παρατηρεί και κατευθύνει τα πάντα. Οι Τρωαδίτισσες αιχμάλωτες εμψυχώνουν τον Ορέστη στις πράξεις της μητροκτονίας και της δολοφονίας του Αίγισθου. Πρωταγωνιστούν: Εύη Σαουλίδου, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Αινεία Τσαμάτη, Αντώνης Αντωνόπουλος, Φιντέλ Ταλαμπούκας, Ματίνα Περγιουδάκη, Γιάννης Κλίνης, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη, Ελένη Βεργέτη, Δημήτρης Κοντός και Αργυρώ Χιώτη.

INFO

17/9 Θέατρο Βράχων, 23/9 Μικρό Θέατρο Πέτρας, 28/9 Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου

Αγαμέμνων

Την επιβλητική τραγωδία του Αισχύλου παρουσιάζει ο σκηνοθέτης Τσέζαρις Γκραουζίνις. Πρόκειται για το πρώτο έργο της τριλογίας «Ορέστεια», το οποίο αφηγείται την επιστροφή του Αγαμέμνονα στο Αργος μετά το τέλος του Τρωικού Πολέμου. Καθώς η Κλυταιμνήστρα δολοφονεί τον βασιλιά και την αιχμάλωτη πριγκίπισσα Κασσάνδρα, ακολουθεί τον κύκλο του αίματος του οίκου των Ατρειδών που ξεκίνησε με την Ιφιγένεια και συνεχίζεται στις επόμενες τραγωδίες της τριλογίας. Πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Στάνκογλου (Αγαμέμνονας και Αίγισθος), η Μαρία Πρωτόπαππα (Κλυταιμνήστρα), ο Αργύρης Πανταζάρας, η Ιώβη Φραγκάτου και ο Θοδωρής Κατσαφάδος.

INFO

5/9 Βεάκειο Θέατρο, 18/9 Δημοτικό Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος – Κορυδαλλός, 19/9 Δημοτικό Θέατρο Αλσους Ηλιούπολης

Ηλέκτρα

Η εκδίκηση είναι συνειδητή επιλογή των ηρώων και όχι πράξη επιβεβλημένη από τους θεούς. Η παράσταση παρουσιάζεται από τον θίασο του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου με την Αλεξία Καλτσίκη στον ρόλο της Ηλέκτρας, τη Μαρία Ναυπλιώτου (Κλυταιμνήστρα) και τον Χρήστο Λούλη (Αίγισθο). Μαζί τους οι Αλέξανδρος Μαυρόπουλος (Ορέστης), Ελένη Μολέσκη (Χρυσόθεμις), Μάριος Παναγιώτου (Πυλάδης), Νίκος Χατζόπουλος (Παιδαγωγός).

ΙNFO

10/9 Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, 14, 15/9 Θέατρο Βράχων, 19/9 Κηποθέατρο Παπάγου

Βάτραχοι

Ο Κώστας Φιλίππογλου σκηνοθετεί τους Λάκη Λαζόπουλο, Σοφία Φιλιππίδου, Δημήτρη Πιατά και Αντώνη Καφετζόπουλο σε αυτή την κάθοδο του Αριστοφάνη στον Αδη. Ο θεός Διόνυσος μασκαρεμένος σε Ηρακλή θα προσπαθήσει να φέρει στη γη τον Ευριπίδη, σε ένα ψυχαγωγικό ταξίδι που αγγίζει τα όρια του μεσαιωνικού καρναβαλιού.

INFO

4/9 Θέατρο Πέτρας, 5/9 Δημοτικό Θέατρο Αλέξης Μινωτής – Αιγάλεω, 7, 8/9 Κηποθέατρο Παπάγου

Θεσμοφοριάζουσες

Σε αυτό το «γυναικείο» έργο του Αριστοφάνη εξετάζονται ζητήματα φύλου, εξουσίας και ταυτότητας. Ο Μάκης Παπαδημητρίου (Μνησίλοχος) και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος (Ευριπίδης) πρωταγωνιστούν στην αριστοφανική κωμωδία που σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

INFO

3, 4/9 Κηποθέατρο Παπάγου, 6/9 Θέατρο Αλσους Ηλιούπολης, 7/9 Θέατρο Βράχων, 12/9 Βεάκειο Θέατρο, 13, 14/9 Θέατρο Ρεματιάς, 17/9 Θέατρο Πέτρας, 19/9 Ηρώδειο

Πλούτος

Ο Πλούτος είναι η τελευταία σωζόμενη κωμωδία του μεγάλου αττικού κωμωδιογράφου. Ο Νικίτα Μιλιβόγεβιτς σκηνοθετεί για το Εθνικό Θέατρο τους Γιώργο Γάλλο, Στέλιο Ιακωβίδη, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Μάνο Βακούση, Μαρία Διακοπαναγιώτου και Γιάννη Κότσιφα.

ΙNFO

10/9 Ηρώδειο, 14/9 Κηποθέατρο Παπάγου

Αχαρνής

Ενα από τα αντιπολεμικά έργα του Αριστοφάνη που αναδεικνύουν το μεγαλείο και την ομορφιά της ειρήνης. Η παράσταση σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου με τους Πέτρο Φιλιππίδη, Παύλο Χαϊκάλη, Κώστα Κόκλα, Ιωάννη Παπαζήση, Τάκη Παπαματθαίου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ήταν αυτό που άνοιξε φέτος το Φεστιβάλ Επιδαύρου.

INFO

4/9 Θέατρο Αλέξης Μινωτής – Αιγάλεω, 6/9 Δημοτικό Θέατρο Μ. Θεοδωράκης – Αχαρνές, 9/9 Δημοτικό Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος – Κορυδαλλός, 10/9 Θέατρο Αλσους Ηλιούπολης

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter