Η επικεφαλής του ΔΝΤ πρότεινε την αύξηση της φορολογίας στους πλούσιους

Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Ως μέτρο καταπολέμησης της ανισότητας, η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα προτείνει στις κυβερνήσεις να εξετάσουν την πιθανότητα αύξησης της φορολογίας στους εύπορους πολίτες.

Στο blog της, η επικεφαλής του ΔΝΤ, τονίζει μεταξύ άλλων ότι η ανισότητα αποτελεί μία από τις πιο δυσάρεστες προκλήσεις της παγκόσμιας οικονομίας, ιδίως τα τελευταία δέκα χρόνια. Μάλιστα, όπως σημειώνει το ρεπορτάζ του CNBC, η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα δεν διστάζει να προτείνει στις κυβερνήσεις να υιοθετήσουν μία πιο «προοδευτική φορολογική πολιτική».

«Έρευνα του ΔΝΤ φανέρωσε ότι η πιθανή αύξηση της φορολογίας στους πλουσίους δεν θα έπληττε την ανάπτυξη», σημειώνοντας επίσης πως: «Σημαντικό ρόλο στη μείωση της ανισότητας μπορεί να διαδραματίσουν οι δημόσιες δαπάνες για την εκπαίδευση, την υγεία και τις συντάξεις».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.