Η επίσημη θέση του ΓΕΣ για τον αλεξιπτωτιστή που τραγουδούσε «Μακεδονία Ξακουστή»

Η επίσημη θέση του ΓΕΣ για τον αλεξιπτωτιστή που τραγουδούσε «Μακεδονία Ξακουστή»

Στην πραγματικότητα επαναφέρει τους λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας το Γενικό Επιτελείο Στρατού, με αφορμή την αποβολή του στρατιώτη Ε.Μ. από τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών Ασπροπύργου.

Δείτε επίσης: Αποβλήθηκε ο αλεξιπτωτιστής που τράβηξε βίντεο εν πτήσει τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή» (Video)

Το ΓΕΣ, μετά τον ντόρο που προκλήθηκε, εξηγεί τον λόγο για τον οποίο αποβλήθηκε ο στρατιώτης ο οποίος δεν είναι το γεγονός πως τραγουδούσε το «Μακεδονία Ξακουστή». Όπως εξηγεί το Γενικό Επιτελείο, ο στρατιώτης παραβίασε τους κανόνες που άπτονται της ασφάλειας των ρίψεων.

Το σκεπτικό της απόφασης είναι πως ο Ε.Μ. έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του και την ασφάλεια των συναδέρφων του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΓΕΣ:

“Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο Στρατιώτης (ΚΔ) Μ. Ε. κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του στο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστού (ΣΒΕΑ) της αντίστοιχης Σχολής, φέρεται να παραβιάζει κανόνες που άπτονται της ασφάλειας των ρίψεων.

Είναι σε εξέλιξη Απλή Διοικητική Εξέταση από τη Διοίκηση της Σχολής για τη διερεύνηση των συνθηκών, που άπτονται αποκλειστικά και μόνο, στην παραβίαση των κανόνων ασφαλείας.

Η Σχολή Αλεξιπτωτιστών διατηρεί μία μακρά παράδοση μηδενικού δείκτη ατυχημάτων την οποία οφείλει να συνεχίσει”.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΥΠΕΘΑ για το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή»:

«Διευκρινίζεται ότι ουδέποτε έχει απαγορευθεί ή έχει τεθεί θέμα απαγόρευσης ανάκρουσης του εμβατηρίου «Μακεδονία Ξακουστή» από τις Στρατιωτικές Μουσικές των Ενόπλων Δυνάμεων και εξακολουθούν να ισχύουν όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter