Η επίσημη… παρατημένη

Η επίσημη… παρατημένη

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, η επίσημη αγαπημένη των Ελλήνων φιλάθλων, εξακολουθεί να μην έχει μόνιμη έδρα για να αγωνίζεται, ενώ για διαφορετικούς λόγους είναι σχεδόν ανεπιθύμητη σε κάποιες πόλεις. Απίστευτο κι όμως 100% αληθινό και… ελληνικό για την ομάδα που το 2004 έβγαλε όλους τους Ελληνες στους δρόμους με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η εθνική ομάδα είναι ο καθρέφτης του ποδοσφαίρου μας και γι’ αυτό ήταν εκτός πραγματικότητας τόσο η «χρυσή» πορεία της στο Euro της Πορτογαλίας όσο και η παρουσία της σε μεγάλες διοργανώσεις μέχρι το 2014. Στη συνέχεια ανέλαβαν δράση οι παράγοντες της ΕΠΟ, οι οποίοι με τις κινήσεις τους κυριολεκτικά διέλυσαν ό,τι είχε δημιουργήσει ο Οτο Ρεχάγκελ και στήριξε με απόλυτη επιτυχία ο Φερνάντο Σάντος. Η εκάστοτε διοίκηση της ομοσπονδίας και οι ισχυροί παράγοντες που τη στήριζαν και τη στηρίζουν ήθελαν να έχουν λόγο από το ποιοι ποδοσφαιριστές θα φορούν τη γαλανόλευκη φανέλα μέχρι και για την έδρα όπου θα αγωνίζονται.

Σαν… περιφερόμενος θίασος

Όλη αυτή η κατάσταση είχε και αγωνιστικές επιπτώσεις, με την εθνική να έχει καταντήσει περιφερόμενος θίασος που εδώ και οκτώ χρόνια δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Και δεν είναι μόνο η αγωνιστική κατρακύλα. Στις αρχές καλοκαιριού η ομάδα έχει να δώσει δύο επίσημα εντός έδρας παιχνίδια στο πλαίσιο του 2ου ομίλου του Nations League και συγκεκριμένα στις 9 και 12 Ιουνίου θα υποδεχτεί την Κύπρο ή την Εσθονία και το Κόσοβο αντίστοιχα.

Πρώτη επιλογή της διοίκησης Δημητρίου ήταν το ΟΑΚΑ, αλλά το στάδιο δεν παραχωρείται στην ΕΠΟ. Επίσημα λέχθηκε ότι έχουν προγραμματιστεί συναυλίες, ενώ στην ομοσπονδία βλέπουν δάκτυλο Αυγενάκη πίσω από την άρνηση, λόγω των κάκιστων σχέσεων που έχουν οι δυο πλευρές. Το «Γ. Καραϊσκάκης» είναι μια επιλογή – άλλωστε η εθνική αγωνιζόταν στο γήπεδο του Ολυμπιακού μέχρι τον Νοέμβριο του 2017. Η διοίκηση Γραμμένου αποφάσισε να αλλάξει η έδρα της «γαλανόλευκης» μόνο και μόνο γιατί οι σχέσεις της με τους παράγοντες του Ολυμπιακού ήταν τεταμένες. Το ίδιο ισχύει και σήμερα, αφού η ομοσπονδία διοικείται από τους «συμμάχους», την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Στην ΕΠΟ ψάχτηκαν και για τα υπόλοιπα γήπεδα του λεκανοπεδίου Αττικής, αλλά για διαφορετικούς λόγους κανένα δεν μπορούσε να φιλοξενήσει τα παιχνίδια της εθνικής ομάδας. Για τα γήπεδα της Θεσσαλονίκης ούτε κουβέντα. Το «Κλ. Βικελίδης» δεν απασχόλησε την ομοσπονδία, καθώς η διοίκηση Καρυπίδη είναι φίλα προσκείμενη στον Ολυμπιακό, άρα είναι απέναντι από την ΕΠΟ. Η λύση της Τούμπας δεν έπεσε καν στο τραπέζι, διότι όταν είχε τεθεί τον Νοέμβριο του 2018 είχαν αντιδράσει έντονα οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Σε ανακοίνωσή τους είχαν αναφέρει: «Μετά τις τελευταίες φήμες πως η έδρα της εθνικής Ελλάδας ενδέχεται να μεταφερθεί στην Τούμπα ένα έχουμε να δηλώσουμε ρητά και κατηγορηματικά. Ούτε πάνω από το πτώμα μας. Αυτοί που μας κλέβουν πρωταθλήματα, κύπελλα και βιάζουν τον ελληνικό αθλητισμό δεν έχουν καμιά θέση στο σπίτι μας και θα μας βρουν όλους απέναντί τους».

Στα χέρια… του Μπέου

Ο χρόνος άρχισε να μετράει αντίστροφα για τα επίσημα παιχνίδια στο Nations League και τελικά μες στην εβδομάδα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να δηλωθεί ως έδρα της εθνικής το Πανθεσσαλικό Στάδιο. Η απόφαση όμως δεν ανακοινώθηκε, διότι έπρεπε να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ομοσπονδίας και του Δήμου Βόλου. Σύμβουλοι της α΄ ελάσσονος μειοψηφίας του συγκεκριμένου δήμου ψήφισαν αρνητικά, με το αιτιολογικό ότι σοβαρά θέματα όπως αυτό δεν μπορεί να αποφασίζονται διά περιφοράς. Επιπλέον, οι σύμβουλοι υποστήριξαν ότι η ΕΠΟ πρέπει να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων για το «λίφτινγκ» του σταδίου και όχι ο δήμος, ενώ πρόσθεσαν ότι με την κατεπείγουσα διαδικασία που θα γίνουν οι εργασίες στο Πανθεσσαλικό δεν γνωρίζουν ακριβώς πόσο θα κοστίσουν για μόλις δύο αγώνες. Ολα στο πόδι για μια ομάδα που έχει προσφέρει αξεπέραστες στιγμές ευφορίας στον φίλαθλο κόσμο…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter