Η επιστολή ενός «μικρομεσαίου»: Είστε ικανοί μόνον να κλείνετε τις δουλειές

Η επιστολή ενός «μικρομεσαίου»: Είστε ικανοί μόνον να κλείνετε τις δουλειές

Μια επιστολή καταγγελία για το «αλαλούμ» των κυβερνητικών αποφάσεων που αφορούν τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές.

«Αποδείχθηκε περίτρανα ότι είστε ικανοί μόνο να κλείνετε τις δουλειές. Όσον αφορά το άνοιγμα τους, ασχετοσύνη, απύθμενη βλακεία, ατελείωτο αλαλούμ ηλίθιων, ανεφάρμοστων και αλληλοσυγκρουόμενων αποφάσεων, άγνοια της πραγματικής οικονομίας και των αναγκών του κάθε κλάδου.»

Αυτά γράφει μεταξύ άλλων στην επιστολή – διαμαρτυρίας η Αλεξάνδρας Λούτσου, ιδιοκτήτρια του Polis – Hammam – loutron. Η εταιρεία όπως αναφέρεται, έχει στο δυναμικό της 3 καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και απασχολεί 40 Εργαζόμενους. 

Ακολουθεί όλη επιστολή: 

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ……

Ήμαρτον πλέον……. Φτάνει…….

Αποδείχθηκε περίτρανα ότι είστε ικανοί μόνο να κλείνετε τις δουλειές. Όσον αφορά το άνοιγμα τους, ασχετοσύνη, απύθμενη βλακεία, ατελείωτο αλαλούμ ηλίθιων, ανεφάρμοστων και αλληλοσυγκρουόμενων αποφάσεων, άγνοια της πραγματικής οικονομίας και των αναγκών του κάθε κλάδου.

Ανοίξατε bar, καφετέριες, εστίαση, παραλίες, εμπορικά καταστήματα, σχολεία. Αφήσατε τον κόσμο να συνωστίζεται στα μέσα μεταφοράς, να ταξιδεύει με αυτοκίνητα, taxi και πλοία, να πηγαίνει στα νησιά, και να κάθεται ο ένας δίπλα στον άλλον στα αεροπλάνα σε απόσταση 30 πόντων μεταξύ τους. Ανοίξατε κομμωτήρια-κουρεία και από τις Υπηρεσίες Σωματικής ευεξίας μόνο τα κέντρα αισθητικής, αποτριχώσεις, solarium , που παρέχουν από υγειονομικής πλευράς τις ίδιες υπηρεσίες, αλλά δεν ανοίξατε τις υπηρεσίες εκμετάλλευσης λουτρών (χαμάμ), σάουνας, μασάζ, κλπ, καθώς και τις υπηρεσίες θαλάσσιου τουρισμού (θαλαμηγοί, yachts, σκάφη αναψυχής) που είναι ο πιο υγιής τρόπος τουρισμού.

Πόσο μυαλό χρειάζεται για να καταλάβετε ότι με τις αποφάσεις σας δημιουργείτε αναστάτωση στην αγορά, συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και οδηγείτε χιλιάδες επιχειρήσεις σε μαρασμό και κλείσιμο?

Και οι δύο αυτοί κλάδοι είναι εντάσεως εργασίας. Σε αυτούς αυτοαπασχολούνται ολόκληρες οικογένειες και έχουν εργατικό δυναμικό με χιλιάδες άτομα. Οι δε συνθήκες υγιεινής που εφαρμόζουν και με τις οποίες πάντοτε λειτουργούσαν, χωρίς να τους το επιβάλλει κανείς, είναι ίδιες και καλύτερες από αυτές που επιβάλλονται τώρα με τα νέα μέτρα. Όσον δε αφορά τα λουτρά, τα χαμάμ, τις σάουνες κλπ. που είναι από μόνα τους ναοί καθαριότητας και υγιεινής και καταπολεμούν τις ασθένειες με πολλούς τρόπους , οι ίδιοι οι επιστήμονές σας (βλέπε δηλώσεις Τσιόδρα) διακήρυξαν πολλάκις, ότι η ζέστη πάνω από 40οC & η υγρασία σκοτώνουν τον ιό. Σε οποιοδήποτε κανονικό κράτος αυτές θα έπρεπε να είναι οι πρώτες που θα έπρεπε να λειτουργήσουν και όχι οι τελευταίες. Μπορείτε να δώσετε την παραμικρή έστω αιτιολογία για ποιο λόγο παραμένουν κλειστές??? Ασφαλώς όχι γιατί ούτε και εσείς ξέρετε. Και δεν ξέρετε ακριβώς γιατί δεν γνωρίζετε την αγορά. Βλέπετε μπροστά σας άψυχους ΚΑΔ και ως άσχετοι βγάζετε λανθασμένα συμπεράσματα και ηλίθιες διαταγές.

Κατά τα άλλα χύνετε κροκοδείλια δάκρυα και ευαγγελίζεσθε με την κυβερνητική προπαγάνδα σας ότι σας ενδιαφέρει η μεσαία τάξη, οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι. Φαίνεται ότι φέρεσθε και άγεστε είτε από πλήρη άγνοια, είτε από συμφέροντα, είτε από το ποιος κλάδος κάνει περισσότερη φασαρία, πιέζει και έχει πρόσβαση στην τηλεόραση, το όπιο του λαού, που βομβαρδίζει αμάσητα εβδομάδες τώρα τις εικόνες με τις μεζούρες, τα χαζόμετρα-ημίμετρα και όλες τις λοιπές αηδίες που ταΐζετε τον λαουτζίκο. Σας ταιριάζει απόλυτα η ατάκα του Μαυρογιαλούρου… «θα σας εξαφανίσομεν…» .

Αιδώς Αργείοι. Φτάνει ο ερασιτεχνισμός, η αναλγησία και ο πειραματισμός. Ανοίξτε τις επιχειρήσεις αυτές……ΣΗΜΕΡΑ. Αύριο και κάθε ημέρα που περνάει τις φέρνει στην καταστροφή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter