Η επιστολή, η Γεννιά, ο Ιερώνυμος και το… «Σκοπιανό»

Η επιστολή, η Γεννιά, ο Ιερώνυμος και το… «Σκοπιανό»

Καυστικά σχόλια προκάλεσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ η κοινοποίηση της επιστολής διαμαρτυρίας της Γεωργίας Γεννιά προς τον πρωθυπουργό για τις αλλαγές στο οικογενειακό επίδομα από τον εισηγητή της ΝΔ επί του πολυνομοσχεδίου, Χρίστου Δήμα.

«Μετά τον Ιερώνυμο και η Γεννιά στέλνει επιστολές στον πρωθυπουργό» σχολίαζαν δηκτικά πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνητικού κόμματος μετά την πρωτοφανή διαρροή της επιστολής της βουλευτού Α’ Πειραιά με το ΣΥΡΙΖΑ. «Σε λίγο, θα δούμε τη Γεννιά να συζητά και για την επίλυση του Σκοπιανού» πρόσθεταν με την ίδια ειρωνεία.

Να προστεθεί δε πως το θυμικό αρκετών κυβερνητικών βουλευτών ταράχτηκε στο άκουσμα της είδησης για τη διαρροή της επιστολής της Γεωργίας Γεννιά, ενθυμούμενοι την στάση της κατά τη ψήφιση του άρθρου τρία για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου από τα 15 έτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρίστος Δήμας, κατέθεσε στα πρακτικά της Ολομέλειας την έγγραφη διαμαρτυρία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργίας Γεννιά, στον Αλέξη Τσίπρα.

Η βουλευτής Α’ Πειραιά ζητά από τον πρωθυπουργό να επανεξετάσει τις αλλαγές που επέρχονται στο οικογενειακό επίδομα, με τον προβληματισμό που εκφράζεται από το κυβερνητικό στρατόπεδο να αφορά τον τρόπο που κατέληξε η επιστολή στα χέρια του βουλευτή της ΝΔ.

Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης. Ο εισηγητής της ΝΔ, Χρίστος Δήμας, από το βήμα της Βουλής κατέθεσε στα πρακτικά την επιστολή διαμαρτυρίας της κυβερνητικής βουλευτού, Γεωργίας Γεννιά, η οποία διαφωνεί με τις αλλαγές που επέρχονται στο οικογενειακό επίδομα.

«Με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στις αρμόδιες Επιτροπές και συγκεκριμένα με τις σχετικές διατάξεις του υπουργείου Εργασίας καταργείται επί της ουσίας η δυνατότητα λήψης των πολυτέκνων και τριτέκνων επιδομάτων για μεγάλη μερίδα οικογενειών με τρία τέκνα και άνω» σημειώνεται στην επιστολή και προστίθεται πως «και παρόλο που ο προϋπολογισμός αυξάνεται κατά 40% (260 εκατ. ευρώ), συντελείται μια αδικία σε βάρος των τρίτεκνων και πολύτεκνων με εισοδήματα άνω των 13.500 ευρώ».

Η βουλευτής Α’ Πειραιά εξηγεί δε ότι αυτό συμβαίνει εξαιτίας της αυστηροποίησης στους όρους χορήγησης των επιδομάτων στις προαναφερθείσες οικογενειακές κατηγορίες και κυρίως λόγω της οριζοντοποίησης των όρων χωρίς τις απαιραίτητες και δικαιολογημένες διαβαθμίσεις.

«Η ανησυχία, η δυσαρέσκεια και η διαμαρτυρία των οικογενειών αυτών και πλέον θα αποκλείονται ή θα λαμβάνουν μειωμένο αντί για αυξημένο επίδομα από μια κυβέρνηση της Αριστεράς είναι, πιστεύω, δικαιολογημένη» συμπεράνει και καταλήγει ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα να επανεξετάσει τις τροποποιήσεις.

«Δεν τίθεται ζήτημα καταψήφισης»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ, η Γεωργία Γεννιά, η οποία είχε καταψηφίσει το άρθρο 3 για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου από τα 15 έτη, δεν προτίθεται να διαφοροποιηθεί κατά τη ψήφιση της εν λόγω ρύθμισης. Ωστόσο, δεν παύει να προκαλεί ερωτηματικά στο κυβερνητικό «στρατόπεδο» το πώς διέρρευσε ένα εσωτερικό έγγραφο, το οποίο έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του koutipandoras.gr από κοινοβουλευτικές πηγές, εκφράζεται μεν προβληματισμός, αλλά από την άλλη επισημαίνουν πως πλέον δεν τους προκαλούν και ιδιαίτερη εντύπωση τα πεπραγμένα της κ. Γεννιά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter