Η επιστολή Kohn για το σκάνδαλο Novartis στριμώχνει την ελληνική κυβέρνηση

Η επιστολή Kohn για το σκάνδαλο Novartis στριμώχνει την ελληνική κυβέρνηση

Μπούμερανγκ για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη γίνεται πλέον το σκάνδαλο Novartis.

Η χθεσινή αποκάλυψη του documentonews σχετικά με την επιστολή των δικηγόρων των ελλήνων προστατευομένων μαρτύρων στις ΗΠΑ, προς τον Άρειο Πάγο, το Συμβούλιο της Ευρώπης και τους έλληνες πολιτικούς αρχηγούς είναι καταπέλτης.

Το σημείο μάλιστα στο οποίο η επιστολή «προειδοποιεί τις ελληνικές αρχές και ιδιαίτερα τον Άρειο Πάγο να σταματήσει τον εκφοβισμό μαρτύρων και να τηρηθούν οι διεθνείς συμβάσεις καταπολέμησης της διαφθοράς που έχουν εγκριθεί από την Ελλάδα και εφαρμοστεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης» πρέπει να δημιουργεί μεγάλη ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πρέπει να είναι η πρώτη φορά που μεγάλο δικηγορικό γραφείο των ΗΠΑ, το οποίο συνεργάζεται με το FBI για μια παγκόσμια υπόθεση διαφθοράς, κατακεραυνώνει την ελληνική δικαιοσύνη κατηγορώντας την ότι πιέζει «τις Ηνωμένες Πολιτείες να παραβιάσουν την αμερικανική νομοθεσία και να θέσουν τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος σε σοβαρό κίνδυνο αντιποίνων και σωματικής βλάβης κάτι που αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου καθώς και πολλών συμβάσεων τις οποίες έχει εγκρίνει η Ελλάδα».

Και όχι μόνο αυτό αλλά συστήνει στην ελληνική Βουλή και στον Αρειο Πάγο «να αποσύρουν κάθε αίτημα που αφορά την αποκάλυψη των ονομάτων των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος και να λάβουν άμεσα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος προστατεύονται πλήρως από το νόμο. Επιπλέον, το Συμβούλιο της Ευρώπης πρέπει να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την παραβίαση εκ μέρους της Ελλάδας της νομοθεσίας και των συμβάσεων που σχεδιάστηκαν για να προστατεύουν τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος».

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο προσπαθούν να κρύψουν το σκάνδαλο Novartis, να οδηγήσουν σε αδιέξοδο τις ανακρίσεις περί ανάμειξης στελεχών του κόμματος αλλά και του ΚΙΝΑΛ σε παράνομες πράξεις πρέπει να βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γιώργος Τράγκας, που μόνο κατά της νυν κυβέρνησης δεν είναι, σε εκπομπή του την προέτρεψε να κλείσει όσο δυνατόν γρηγορότερα την υπόθεση αυτή.

Με την επιστολή αυτή δικαιώνεται πλήρως και το Documento που 3 χρόνια τώρα δίνει αγώνα για να αποκαλυφθεί το τεράστιο αυτό σκάνδαλο και να αποκαλυφθούν οι ένοχοι.

Ευτυχώς για την αποκάλυψη της αλήθειας η αμερικανική δικαιοσύνη δεν κινείται με τους τρόπους και τις λογικές της ελληνικής.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter