Η επιστολή του πατέρα του Βασίλη Μάγγου στον Αλέξη Τσίπρα (video)

Η επιστολή του πατέρα του Βασίλη Μάγγου στον Αλέξη Τσίπρα (video)

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα κλείσω με κάτι που θεωρώ υποχρέωση. Έλαβα χτες ένα προσωπικό γράμμα από τον πατέρα του παιδιού που έχασε τη ζωή του» είπε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας εμφανώς συγκινημένος.

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε εξ αρχής ότι δεν δύναται να γνωρίζει ότι αν ο Βασίλης Μάγγος έχασε τη ζωή του εξαιτίας του αναίτιου ξυλοδαρμού που υπέστη από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, τονίζοντας όμως ότι οφείλει να συνηγορήσει υπέρ της άποψης πως είναι χρέος της Πολιτείας να διερευνήσει το περιστατικό.

«Έλαβα ένα γράμμα, λοιπόν, από τον πατέρα του Βασίλη Μάγγου, ο οποίος έχασε τη ζωή του ένα μήνα μετά αφότου υπέστη βάναυση κακοποίηση στο Βόλο» είπε και ξεκίνησε την ανάγνωση της επιστολής, στην οποία ο γονιός του Βασίλη του ζητούσε να αναφερθεί στην αγωνία για τη δικαίωση της μνήμης του παιδιού του. 

«Στις 13 Ιουνίου 2020, στοχευμένα και συνειδητά, χτυπήθηκε ανηλεώς χωρίς να αποτελεί απειλή, τραυματίστηκε, βασανίστηκε και στο τέλος πάλι συνειδητά, πετάχτηκε από τους αστυνομικούς στο δρόμο έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, μισοπεθαμένος και αβοήθητος, χωρίς να διαπιστωθεί τίποτε εις βάρος του και χωρίς να του απαγγελθεί καμία κατηγορία» ανέγνωσε ο κ. Τσίπρας και επισήμανε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό πως είναι δεκάδες οι καταγγελίες για κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας.

«Η ατιμωρησία όταν γίνεται καθεστώς, τότε η αυθαιρεσία γίνεται κανόνας» έκρινε, καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να δώσει απαντήσεις όχι στον ΣΥΡΙΖΑ ή στον ίδιο, αλλά στους πολίτες. «Εγώ, γνωρίζω πως όταν η εξουσία καταφεύγει στον αυταρχισμό, τότε είτε βρίσκεται σε πανικό είτε βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο» κατέληξε. 

Διαβάστε την επιστολή

«Θέλω να σας παρακαλέσω, στην αυριανή συζήτηση στη Βουλή για την αστυνομική βία, να σας παρακαλέσω θερμά, στην προσπάθεια και αγώνα που έχουμε μπροστά μας, για τη δικαίωση της μνήμης του παιδιού μας, ν΄αναφέρετε και την περίπτωση του: Στις 13 Ιουνίου 2020, στοχευμένα και συνειδητά, χτυπήθηκε ανηλεώς χωρίς να αποτελεί απειλή, τραυματίστηκε, βασανίστηκε και στο τέλος πάλι συνειδητά, πετάχτηκε από τους αστυνομικούς στο δρόμο έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, μισοπεθαμένος και αβοήθητος, χωρίς να διαπιστωθεί τίποτε εις βάρος του και χωρίς να του απαγγελθεί καμία κατηγορία. Αυτό το γεγονός ήταν η έμμεση αιτία που οδήγησε το παιδί μας στο θάνατο. Αυτό είναι μια τεράστια εγκληματική ενέργεια του κράτους και ιδιαίτερα του υπουργείου που είναι ταγμένο στην υπηρεσία προστασίας του πολίτη και για την οποία ενέργεια παρά τη δέσμευση του Χρυσοχοϊδη, μέχρι στιγμής εγω και η οικογένειά μου δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για το πόρισμα της ΕΔΕ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter