Η επιστολή της κυρίας Καρυστιανού και Το Όραμα ενός Κράτους Δικαίου

Η επιστολή της κυρίας Καρυστιανού και Το Όραμα ενός Κράτους Δικαίου

Σε ένα κράτος δικαίου, όπως το φανταζόμαστε και προσδοκούμε, οι θεσμοί και οι αξίες που διέπουν την κοινωνία είναι θεμελιώδεις για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους και την προστασία των πολιτών του. Το γράμμα της κυρίας Μαρίας Καρυστιανού προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη για δικαιοσύνη και διαφάνεια, υπογραμμίζοντας παράλληλα τις σοβαρές ανησυχίες για την τρέχουσα κατάσταση. Σε μια συνειδητοποίηση της τραγικότητας της πραγματικότητας, ας ονειρευτούμε για λίγο πώς θα έμοιαζε ένα κράτος δικαίου που δεν επιτρέπει τα φαινόμενα που περιγράφει η επιστολή αυτή.

Δικαιοσύνη χωρίς Παρεμβάσεις

Αρχικά σε ένα κράτος δικαίου, η δικαιοσύνη λειτουργεί ανεξάρτητα και αμερόληπτα. Οι ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές δρουν χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις ή πιέσεις. Σε περιπτώσεις τραγικών δυστυχημάτων και εγκλημάτων, όπως αυτό στα Τέμπη, η περιοχή του συμβάντος παραμένει αναλλοίωτη μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών. Θυμηθείτε πόσες εβδομάδες ερευνούσαν παλιότερα αεροπορικά συμβάντα όπως αυτό της Helios, και θα δείτε το φως. Οι αποδείξεις συλλέγονται και αναλύονται με απόλυτη προσοχή, εξασφαλίζοντας ότι κανένα στοιχείο δεν θα χαθεί ή θα αλλοιωθεί, όπως ορίζει ο νόμος. Η διαφάνεια στις διαδικασίες επιτρέπει στους πολίτες να εμπιστεύονται το δικαστικό σύστημα και να αισθάνονται ότι η αλήθεια θα αποκαλυφθεί και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.

Λογοδοσία των Ηγετών

Οι πολιτικοί ηγέτες σε ένα τέτοιο κράτος λογοδοτούν για τις πράξεις τους. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, και οι αξιωματούχοι αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις αποφάσεις και τις ενέργειές τους. Σε περίπτωση που υπάρξει υποψία κατάχρησης εξουσίας ή συγκάλυψης στοιχείων, διεξάγονται ανεξάρτητες έρευνες με στόχο την απόδοση δικαιοσύνης. Η διαφάνεια και η ηθική ευθύνη είναι βασικές αρχές της διακυβέρνησης, διασφαλίζοντας ότι οι ηγέτες δρουν προς το συμφέρον των πολιτών και όχι προς ιδιοτελή κίνητρα.

Προστασία των Πολιτών

Σε ένα κράτος δικαίου, η προστασία της ζωής και της υγείας των πολιτών είναι πρωταρχική. Οι υποδομές και οι δημόσιες υπηρεσίες σχεδιάζονται και λειτουργούν με γνώμονα την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών. Υπάρχει αυστηρός έλεγχος και εποπτεία σε όλους τους τομείς που επηρεάζουν την ασφάλεια, από τις μεταφορές μέχρι την υγεία. Οι υπεύθυνοι για την παραβίαση αυτών των προτύπων αντιμετωπίζουν τις συνέπειες των πράξεών τους, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος.

Συμμετοχή και Ενημέρωση των Πολιτών

Οι πολίτες σε ένα κράτος δικαίου είναι ενημερωμένοι και συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Η κυβέρνηση διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τους πολίτες, διασφαλίζοντας ότι οι ανησυχίες και οι απόψεις τους λαμβάνονται υπόψη. Οι δημόσιες διαβουλεύσεις και οι ανοικτές ακροάσεις είναι συνηθισμένη πρακτική, επιτρέποντας στους πολίτες να συμβάλλουν στη διαμόρφωση της πολιτικής και των νόμων που τους αφορούν. Αυτή η συμμετοχική προσέγγιση ενισχύει την αίσθηση της κοινότητας και της συλλογικής ευθύνης.

Ακεραιότητα και Δεοντολογία

Τέλος, ένα κράτος δικαίου διακρίνεται από την ακεραιότητα και την υψηλή δεοντολογία των δημοσίων υπαλλήλων και των θεσμών του. Οι αξιωματούχοι και οι δημόσιοι λειτουργοί ακολουθούν αυστηρούς κώδικες δεοντολογίας, διασφαλίζοντας ότι οι πράξεις τους είναι πάντα σύμφωνες με το νόμο και τα ηθικά πρότυπα. Οποιαδήποτε παραβίαση αυτών των προτύπων αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα και τιμωρείται αναλόγως.

Ο Αγώνας για τα Τέμπη

Η επιστολή της κυρίας Καρυστιανού υπογραμμίζει την ανάγκη για ένα κράτος που λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια, ακεραιότητα και δικαιοσύνη. Μια μάνα ζητά απαντήσεις για το παιδί της που χάθηκε άδικα, όπως και άλλες μάνες. Και εγώ, όπως και άλλοι τραυματίες που παραλίγο να καούμε ζωντανοί, και όλοι οι Έλληνες πολίτες που αγωνιζόμαστε για την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια, θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια.

Η προσπάθειά της κυρίας Καρυστιανού να στηρίξει τη Δικαιοσύνη είναι ηρωική και δεν μπορούμε να την αφήσουμε μόνη. Ζητούμε από τον κύριο Μητσοτάκη να απαντήσει στα ερωτήματα που μόνο εκείνος μπορεί να απαντήσει, σύμφωνα με το δικαίωμά μας για αναφορά, βάσει του άρθρου 10 του Συντάγματος. Το οφείλει σε όλους μας ως επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας.

Κάλεσμα σε Δράση

Καλούμε όλους τους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια της κυρίας Καρυστιανού για δικαιοσύνη και διαφάνεια αποστέλλοντας τις ερωτήσεις της στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Το μέλλον μας εξαρτάται από τη στάση όλων μας. Απαντάμε σε όσους πιστεύουν ότι η αξία του ανθρώπου έχει χαθεί, δείχνοντας ότι μαζί μπορούμε να χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο, αρκεί να είμαστε ενωμένοι και να δρούμε συλλογικά.

Αποστείλετε το εξής μήνυμα στον Πρωθυπουργό μέσω email στο primeminister@primeminister.gr :

Ζητώ να απαντήσετε, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Συντάγματος περί άσκησης του δικαιώματος Αναφοράς του Πολίτη στις Αρχές, στα εξής 2 ερωτήματα για το έγκλημα των Τεμπών μέχρι το τέλος του μήνα, καθώς κρίνετε η αξιοπιστία σας ευρύτερα αλλά και συγκεκριμένα για τις ερχόμενες εκλογές.

1ον) Ποιοι οι λόγοι της παρέμβασής σας στο έργο της Δικαιοσύνης πριν καν ξεκινήσει η διερεύνηση του τραγικού αυτού δυστυχήματος από τις αρμόδιες Αρχές, τη στιγμή που ο χώρος έπρεπε να παραμείνει αναλλοίωτος ως τόπος εγκλήματος;

2ον) Ποιων ακριβώς εγκληματικών πράξεων επιχειρήσατε την συγκάλυψη με την παραπάνω συντονισμένη επιχείρηση καθολικής αλλοίωσης των στοιχείων στο πεδίο, με το πρόσχημα της δήθεν «αποκατάστασης» και ποιων υπαιτίων προσώπων τη διαφυγή από τη δικαστική έρευνα υποθάλψατε, με τις εντολές που δώσατε στον Υφυπουργό σας και σε όσους άλλους εν γνώσει τους συμμετείχαν σε αυτήν την «οργάνωση», παρέβησαν τα καθήκοντά τους και υπέθαλψαν τους υπαιτίους;

Εάν δεν απαντήσετε, οφείλετε να υποβάλετε την παραίτησή σας και να θέσετε τον εαυτό σας ενώπιον της τακτικής Δικαιοσύνης, ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Ενότητα για την Αλήθεια

Ευδοκια Τσαγκλή
Υποψήφια Ευρωβουλευτής
ΚΟΣΜΟΣ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter