H επιστροφή των Κίτρινων Γιλέκων ένα χρόνο μετά την εμφάνισή τους – Νέα επεισόδια και συγκρούσεις (Videos)

H επιστροφή των Κίτρινων Γιλέκων ένα χρόνο μετά την εμφάνισή τους – Νέα επεισόδια και συγκρούσεις (Videos)

Παρά την εξασθένισή του, οι διαδηλωτές του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» – που γεννήθηκε πριν από ένα χρόνο, σε αντίδραση στον φόρο καυσίμων, συνταράσσοντας την κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν – ελπίζουν ότι θα αποκτήσει νέα ώθηση αυτό το Σαββατοκύριακο στη Γαλλία.

Στις 17 Νοεμβρίου του 2018, 282.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τις αρχές, με τα χαρακτηριστικά κίτρινα φωσφορίζοντα γιλέκα, ανταποκρίθηκαν σε όλη τη Γαλλία στο κάλεσμα που έγινε μέσω Facebook, έξω από κάθε κομματικό ή συνδικαλιστικό πλαίσιο, και κατέλαβαν ισόπεδους κυκλικούς κόμβους. Την ίδια μέρα στο Παρίσι, άλλοι απέκλεισαν τμήμα του Champs-Élysées, της λεωφόρου που έγινε έκτοτε σύμβολο των σαββατιάτικων διαδηλώσεων, ωσότου οι αρχές απαγόρευσαν τις κινητοποιήσεις εκεί στα μέσα του Μαρτίου του 2019, αφού σημειώθηκαν εκτεταμένες καταστροφές καταστημάτων.

Αυτό το σαββατοκύριακο, έχουν αναγγελθεί διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα – πάνω από 270 κινητοποιήσεις συνολικά – και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να συμμετάσχουν στο Παρίσι, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στα σώματα ασφαλείας.

Αρκεί αυτό για να αναζωπυρωθεί η φλόγα; Από την άνοιξη, οι κινητοποιήσεις στους δρόμους ξεθύμαναν, συγκεντρώνοντας μόλις μερικές χιλιάδες διαδηλωτές τα τελευταία σαββατοκύριακα.

Nέα επεισόδια

Η γαλλική αστυνομία έκανε σήμερα χρήση δακρυγόνων στα βορειοδυτικά του Παρισιού, προκειμένου να απωθήσει τους διαδηλωτές για την συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη των διαδηλώσεων των “κίτρινων γιλέκων.

Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας κοντά στον σταθμό του μετρό (Porte de Champerret), καθώς οι διαδηλωτές προετοιμάζονταν να κάνουν πορεία κατά μήκος της πόλης, από τα νότια του Παρισιού (Gare d’Austerlitz), αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με την αστυνομία έγιναν 24 συλλήψεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter