Η επιστροφή των παλαιών «καλών» θεσμών

Η επιστροφή των παλαιών «καλών» θεσμών

Εξι μόλις μήνες μετά την άνοδο της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία οι «καλοί» μας φίλοι, οι θεσμοί, επανέρχονται με τελεσίγραφα σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας και όχι μόνο ενόψει της πέμπτης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης μας είχε προϊδεάσει ο υπουργός Ανάπτυξης, ο πολύς Αδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος ως ψυχρός εκτελεστής είχε προαναγγείλει ότι μετά τις 30 Απριλίου «πάνε τα σπίτια σας». Οι θεσμοί λοιπόν, εκτιμώντας ότι για το πλαίσιο το οποίο θα πρέπει να ισχύσει μετά τις 30 Απριλίου έχει γίνει μικρή πρόοδος, θα προειδοποιήσουν ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτό οποιοδήποτε αίτημα παράτασης του νόμου.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Τα τεχνικά κλιμάκια που προηγούνται της ανώτερης αντιπροσωπείας έχουν άγριες διαθέσεις και έχουν βάλει στο στόχαστρο την εκτέλεση του προϋπολογισμού, το νέο ασφαλιστικό, τον δημοσιονομικό χώρο και πώς αυτός διαμορφώνεται και τις δημόσιες επενδύσεις. Η κανονικότητα που υπήρχε στην οικονομία επί κυβέρνησης Τσίπρα και υπουργίας Τσακαλώτου έχει πλέον χαθεί.

Ολοι οι δείκτες έχουν πάρει την κατηφόρα. Οι προεκλογικές υποσχέσεις της Νέας Δημοκρατίας αποδείχθηκαν πομφόλυγες. Οσο και αν προσπαθεί ο πρωθυπουργός με συνεντεύξεις του να υποστηρίξει ότι έρχονται ανάπτυξη και επενδύσεις, δεν φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ.

Οι θεσμοί δεν θα χαριστούν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αλλωστε θεωρούν δεδομένο πως ό,τι και να απαιτήσουν δεν πρόκειται να φέρει αντίρρηση και θα το δεχτεί. Η κυβέρνηση δεν ήρθε στην εξουσία για να υπηρετήσει τα συμφέροντα της πλειονότητας του ελληνικού λαού, αλλά μόνο αυτά μιας ισχνής μειοψηφίας. Κάτι που βρίσκει σύμφωνους και τους θεσμούς!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter