Η επιστροφή του Ιβάν…

Η επιστροφή του Ιβάν…

Το θριαμβευτικό πέρασμα του ΠΑΟΚ από το «Γ. Καραϊσκάκης» με το εντυπωσιακό 4-2 σε βάρος του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της δέκατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας 1 επανέφερε τον «δικέφαλο του βορρά» σε τροχιά τίτλου. Ο θετικός αντίκτυπος δεν περιορίστηκε μόνο στα αγωνιστικά. Ο Ιβάν Σαββίδης βρήκε το κατάλληλο τάιμινγκ για να κάνει την επανεμφάνισή του στο προσκήνιο ύστερα από πολλούς μήνες… σιωπής και προχώρησε σε δεσμεύσεις που, εφόσον πραγματοποιηθούν, θα αλλάξουν τον ρου της ιστορίας του συλλόγου της Μακεδονίας.

Ο ομογενής μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μιλώντας στο διοικητικό της συμβούλιο δεσμεύτηκε για τα εξής:

01 Το πρότζεκτ της Νέας Τούμπας θα προχωρήσει και θα υλοποιηθεί. «Θα κατασκευάσω το νέο μας γήπεδο ό,τι κι αν γίνει. Ακόμη κι αν χρειαστεί να πουλήσω μια εταιρεία μου» είπε ο Σαββίδης απευθυνόμενος προς τα μέλη του ΔΣ και τα στελέχη της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ. Και πρόσθεσε: «Είπα στους γιους μου ότι ξεκίνησα πόλεμο κι αν συμβεί κάτι σε μένα, εσείς θα χτίσετε το γήπεδο. Από το κορμί μου θα βγάλετε την καρδιά μου και θα τη βάλετε στα θεμέλια του γηπέδου. Αυτή θα είναι η παρακαταθήκη μου…».

Στον ΠΑΟΚ συζητούν και δρομολογούν τις εξελίξεις για το μεγαλόπνοο σχέδιο εδώ και τουλάχιστον μια πενταετία και παρά το γεγονός ότι ο Ι. Σαββίδης είχε ανακοινώσει ότι θα καλύψει ο ίδιος το κόστος κατασκευής του νέου γηπέδου, μέλη της προηγούμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη έβαλαν τρικλοποδιές στο εγχείρημα. Για παράδειγμα, ο ΠΑΟΚ είχε ζητήσει να μετακομίσει στο Καυτανζόγλειο Στάδιο για όσο διάστημα θα κατασκευάζεται η Νέα Τούμπα και ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έκανε ό,τι μπορούσε για να μη χρησιμοποιούν οι «ασπρόμαυροι» την έδρα του Ηρακλή. Ο διάδοχος Αυγενάκη Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε πως «εντός του α΄ εξαμήνου του 2024 θα έχει συντελεστεί η πλήρης λειτουργική αναβάθμιση του Καυτανζογλείου Σταδίου, για πρώτη φορά μετά τον εκσυγχρονισμό του το 2004». Απομένει να γίνουν πράξη τα λόγια του.

02 Το νέο προπονητικό κέντρο βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης, με τις ανακοινώσεις για τις λεπτομέρειες να είναι προ των πυλών. Η κατασκευή του θα γίνει στην περιοχή της Θέρμης και μεσοβδόμαδα υπήρξε νέα επαφή του δημάρχου της περιοχής με συνεργάτες του Σαββίδη.

03 Να στηρίξει έμπρακτα τον Ραζβάν Λουτσέσκου.Ο Ρουμάνος προπονητής έχει συνδέσει το όνομά του με την επιστροφή του ΠΑΟΚ στους τίτλους. Στο πρόσφατο ΔΣ τέθηκε και το αγωνιστικό, με τον διοικητικό ηγέτη του «δικεφάλου» να τονίζει ότι «έχουμε σύμπνοια με τον Ραζβάν στο ότι πρέπει πάντα να επικεντρώνουμε την απόλυτη προσοχή μας στο αμέσως επόμενο ματς». Επιπλέον, ο Σαββίδης φανέρωσε τη διάθεσή του να συνεχίσει την ενίσχυση του ρόστερ τον Ιανουάριο, με δεδομένο ότι η ομάδα ανταποκρίνεται σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει.

04 Να έχει κυριαρχικό ρόλο η ομάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ από το 2017 βρίσκεται σε συμμαχία με την ΑΕΚ και συνδιοικούν την ΕΠΟ, αφήνοντας στην άκρη τον Ολυμπιακό που κυριαρχούσε στο παρασκήνιο για περίπου 20 χρόνια. «Εχουμε πετύχει να είμαστε βασικός πόλος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, χωρίς την έγκριση του οποίου δεν μπορεί να προχωρήσει καμία αλλαγή πια. Οι δικές μας μάχες άλλαξαν το τοπίο και οι μάχες αυτές θα διαρκούν για πάντα, προκειμένου το ελληνικό ποδόσφαιρο να γίνεται όλο και πιο δίκαιο. Δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε» είπε ο Σαββίδης στα μέλη του ΔΣ. Βάσει της συμμαχίας των «δικεφάλων» ο επόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ θα είναι επιλογής ΠΑΟΚ που μαζί με την ΑΕΚ ελέγχουν σχεδόν το 90% του εκλογικού σώματος της ομοσπονδίας!

Εδώ και περίπου 20 μήνες ο Ιβάν Σαββίδης λόγω του πολέμου της Ρωσίας με την Ουκρανία δεν μπορούσε να φέρει χρήματα στην Ελλάδα για να κάνει επενδύσεις και στον ΠΑΟΚ. Το πρόβλημα μάλλον ξεπεράστηκε και, όπως άλλωστε έγινε γνωστό, ο 64χρονος μεγαλοεπιχειρηματίας απέκτησε και τον έλεγχο του λιμανιού του Βόλου καταβάλλοντας 51 εκατ. ευρώ!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter