Επιστολή της Τασίας Χριστοδουλοπούλου

Η Επιτροπή Πόθεν Εσχες στέλνει «πακέτο» στην Δικαιοσύνη για τον Στουρνάρα

Για τυπικούς λόγους και όχι ουσίας η Επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής δεν έλεγξε την περιουσιακή κατάσταση του Γιάννη Στουρνάρα και της συζύγου του για την περιβόητη υπόθεση της υπερπολυτελούς βίλας του ζεύγους στη Σύρο.

Όπως επισημαίνει με επιστολή της στο Documento η πρόεδρος της Επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, η επιτροπή είναι αναρμόδια να εξετάσει «την επαύξηση της περιουσίας» προσώπων που δεν είναι υπόχρεα να καταθέσουν δήλωση πόθεν έσχες, η οποία θα εξεταστεί από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής. Ο Γιάννης Στουρνάρας την επίμαχη περίοδο κατά την οποία εμφανίζεται να έχει «αναντιστοιχίες στις Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης των ετών 2012, αρχική και ετήσια, με τις Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης των ετών 2013 και 2014, όσον αφορά το εμβαδόν της εν λόγω οικοδομής…» δεν θα μπορούσε να ελεγχθεί από την Επιτροπή, καθώς αυτές «οι αναντιστοιχίες … δεν αφορούν επαύξηση περιουσίας αφού υφίσταντο προ της απόκτησης της ιδιότητας του υπόχρεου από τον κ. Στουρνάρα».

Δηλαδή η Επιτροπή Πόθεν έσχες δεν είχε την αρμοδιότητα να εξετάσει στην ουσία τις ανακρίβειες στο πόθεν έσχες του Γ. Στουρνάρα, επειδή τα παράνομα έργα έγιναν κατά την περίοδο που αυτός δεν ήταν υπουργός Οικονομικών.

Καταλήγοντας στην επιστολή της η κ. Χριστοδουλοπούλου, με σαφήνεια επισημαίνει πως «για τη νομιμότητα των οικονομικών πόρων για την αρχική ανέγερση της οικοδομής αρμόδιες είναι έτερες κρατικές υπηρεσίες».

Αναλυτικά η επιστολή της Τασίας Χριστοδουλοπούλου:

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.