Η επιτροπή της ραστώνης

Η επιτροπή της ραστώνης

«Ευκαιρία να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα. Να γιορτάσουμε όπως μόνο οι Έλληνες ξέρουμε αλλά και να θυμηθούμε από πού ξεκινήσαμε» είχε χαρακτηρίσει τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από το 1821 η Γιάννα Αγγελοπούλου τον Φεβρουάριο, όταν αναλάμβανε την προεδρία της επιτροπής Ελλάδα 2021. 

Βέβαια ο Φεβρουάριος –ακόμη δεν είχαν σκάσει εδώ η πανδημία και τα παρεπόμενά της– μοιάζει πλέον τόσο μακρινός όσο και η… Επανάσταση και την επιτροπή τη θυμόμαστε μόνο έπειτα από ατυχείς αναρτήσεις όπως εκείνη για την… ερωτική ζωή του Καραϊσκάκη, που μόλις ανέβηκε κατέβηκε λόγω των αντιδράσεων. 

Για να ξεφύγουμε πάντως από την καθημερινότητα δεν αρκούν τα ευχολόγια μιας επιτροπής ή τα διαγγέλματα του πρωθυπουργού που τη συγκρότησε. Χρειάζονται πολύ πιο χειροπιαστά πράγματα από επιτροπές και παράγοντες που βυθίζονται στην καλοκαιρινή ραστώνη.

Αλληλεγγύη για Νόμπελ

Ξεπερνούν τις εκατό οι προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών στη χώρα μας που στηρίζουν το αίτημα να δοθεί στη φημισμένη ιατρική ομάδα της Κούβας Henry Reeve (Κουβανική Ιατρική Ταξιαρχία) το φετινό βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Οι εθελοντές Κουβανοί υγειονομικοί έχουν κάνει πράξη την αλληλεγγύη με την παρουσία τους σε πολλά σημεία του πλανήτη όπου λόγω φυσικών καταστροφών ή επιδημιών οι κάτοικοί τους έχουν ανάγκη από περίθαλψη. Μάλιστα τους τελευταίους τρεις μήνες περισσότεροι από 1.450 Κουβανοί βρέθηκαν σε 21 χώρες προσφέροντας υγειονομικές υπηρεσίες κατά του κορονοϊού. Την πρωτοβουλία για το Νόμπελ Ειρήνης στηρίζει και ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης. Μεταξύ άλλων, μέλη της Ελληνικής Επιτροπής Πρωτοβουλίας είναι ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας ΕΜΠ Γιάννης Μηλιός και ο αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφίας του Πολυτεχνείου Κρήτης Δημήτρης Πατέλης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter