Η επιχείρηση φίμωσης είναι βάναυση προσβολή της δημοκρατικής τάξης– Δηλώσεις Ηλιόπουλου, Λάππα, Πετρόπουλου #Documento #freespeechgr

Η επιχείρηση φίμωσης είναι βάναυση προσβολή της δημοκρατικής τάξης– Δηλώσεις Ηλιόπουλου, Λάππα, Πετρόπουλου #Documento #freespeechgr

Για μισαλλόδοξη Δεξιά και επιχείρηση δημιουργίας τείχους σιωπής στα ΜΜΕ, κάνουν λόγο βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επιχείρηση φίμωσης του Documento, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ευθεία βολή κατά της ελευθερίας του Τύπου.

Νάσος Ηλιόπουλος, πρώην υφυπουργός Εργασίας, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής Ανοιχτή Πόλη

«Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε απέναντι με μια αυταρχική δεξιά διακυβέρνηση. Ταυτόχρονα με την επίθεση σε δικαιώματα και ελευθερίες βλέπουμε την προσπάθεια δημιουργίας ενός τείχους σιωπής από την μεριά των μέσων ενημέρωσης. Είναι δουλειά όλων μας να υπερασπιστούμε την πολυφωνία και την ελευθερία του Τύπου».

Σπύρος Λάππας, βουλευτής Σύριζα

«Εάν έχουν ελάχιστη βάση και αλήθεια όσα καταγγέλλει το Documento για παρεμβάσεις και μεσολάβηση του Μαξίμου και του κ. Μητσοτάκη για τη διακοπή των διαφημιστικών καταχωρήσεων στην εφημερίδα, προσβάλλεται βάναυσα η δημοκρατική τάξη, η λογική και η ευαισθησία για την κατοχύρωση της ανεξαρτησίας του τύπου. Στην περίπτωση αυτή κατά κυριολεξία «η αρχή άνδρα δείκνυσι». Είναι αδιανόητο μία εφημερίδα που έχει σαν βασική της αποστολή να ελέγχει την εξουσία και να ασκεί διαρκή κριτική στην κυβερνητική πρακτική, να τιμωρείται ακριβώς γι αυτό που κάνει σύμφωνα με την αποστολή της. Η επιχείρηση «εξοντώστε» το Documento επειδή ασκεί κριτική και ελέγχει, έστω και με αυστηρό τρόπο, την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, καταδεικνύει μικρότητα, φόβο και ανασφάλεια, ενώ κουρελιάζει κάθε εθνική και διεθνή αρχή που διέπει την ελευθερία και την ανεξαρτησία του Τύπου. Και αυτό σε μία Ευρωπαϊκή χώρα με ηγέτες ευρωπαϊκής κουλτούρας, εννοείται. Θα έχει ενδιαφέρον η απάντηση του Μαξίμου και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, αν και υπάρχει η υποψία ότι τυχόν ανακοίνωσή του θα ομιλεί για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του Τύπου. Τόοοση ειλικρίνεια, τόοοσο ενδιαφέρον, τόοοση δημοκρατική ευαισθησία. Πάντως το θέμα κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρό γιατί δεν είναι μία αντιπαράθεση μίας εφημερίδας και της κυβέρνησης ή του Μαξίμου, αλλά βαθύτατα ζήτημα ελευθερίας και δημοκρατίας»

Τάσος Πετρόπουλος, πρώην υφυπουργός Εργασίας

Η Δεξιά της μισαλλοδοξίας κατασκευάζει ξανά εσωτερικούς εχθρούς. Η απαγόρευση διαφημίσεων στο Documento χαράζει νέα εμφυλιοπολεμική γραμμή. Αυτός ο διχασμός αφορά όλους μας. Πλήττει τη Δημοκρατία.

Διαβάστε ακόμη: Documento: Αν δεν το βρίσκετε στο περίπτερο, αγοράστε το ηλεκτρονικά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter