Η επόμενη μέρα στο ΚΙΝΑΛ: Ραγδαίες εξελίξεις – Ευχές «νίκης» προς τη Φώφη Γεννηματά για την υγεία της

Η επόμενη μέρα στο ΚΙΝΑΛ: Ραγδαίες εξελίξεις – Ευχές «νίκης» προς τη Φώφη Γεννηματά για την υγεία της
Πολιτική είδηση πρώτου μεγέθους, όχι μόνο για τη Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και για τις εξελίξεις στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, αποτελεί η απόσυρση της Φώφης Γεννηματά, για λόγους υγείας,  από την εσωκομματική μάχη για νέα ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ.
Οι  συζητήσεις για την επόμενη μέρα στο Κίνημα Αλλαγής αναμειγνύονται με τη συγκινησιακή φόρτιση, που προκάλεσε η δήλωση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ το απόγευμα της Τρίτης (12.10.2021) ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια για την προεδρία εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας της που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση. Οι ευχές όλων τη συνοδεύουν.
Το ενδιαφέρον είναι  ότι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, η  Φώφη Γεννηματά, διατηρώντας τα ηγετικά της χαρακτηριστικά, ύστερα από μια πορεία εξίμισι ετών στο τιμόνι του της παράταξης, αναδεικνύει  την ανάγκη της ενότητας του ΚΙΝΑΛ και της ενίσχυσης του ρόλου του. Μάλιστα, κάνοντας μια αισιόδοξη (προσωπική αλλά και πολιτική) προβολή στο μέλλον ξεκαθαρίζει ότι δεν θα πάψει να έχει αυτές τις προτεραιότητες  ως πρόεδρος  μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά.
Ολα είναι ανοιχτά στη εσωκομματική μάχη με σενάρια να έχουν ήδη αρχίσει για το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα υποψηφιότητα από στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη  -είτε με “δακτυλίδι” είτε όχι- ή ακόμα και  να δοθεί το σήμα προς υποστηρικτές της Φώφης Γεννηματά να κατευθύνουν την στήριξή τους προς κάποιον από τους άλλους διεκδικητές.
Οι πολιτικές ισορροπίες στην Χαριλάου Τρικούπη αλλάζουν. Ομως, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη δυναμική  στις εξελίξεις ο λόγος της Φώφης Γεννηματά για την εσωκομματική μάχη αλλά και για τον προσανατολισμό της πολιτικής του ΚΙΝΑΛ. Δεν έχουν περάσει ούτε δυο μέρες που η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ , είχε φτάσει ως τη Ρόδο, δίνοντας το δικό της μήνυμα ενόψει των εκλογών για νέα ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ.
Μάλιστα, χιλιάδες υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς της είχαν ήδη συγκεντρωθεί, μια και ως  προθεσμία για την κατάθεση επισήμως των υποψηφιοτήτων, είχε ορισθεί  η 15η Οκτωβρίου 2021. Οι επόμενες ημέρες θέτουν επί τάπητος και διαδικαστικά ζητήματα. Μένει να φανεί αν υπάρξουν άρδην αλλαγές στην εκλογική διαδικασία…
Πάντως, στελέχη από το επιτελείο επισημαίνουν ότι ξαφνιάστηκαν. Η Φώφη Γεννηματά ήθελε να είναι στην πρώτη γραμμή. Μάλιστα οι περιοδείες της ήταν συνεχείς. Μάλιστα στις 7.30 το βράδυ της Δευτέρας (11.10.2021) ήταν προγραμματισμένη ομιλία της Φώφης Γεννηματά σε εκδήλωση με τη συμμετοχή στελεχών, φίλων και μελών του ΚΙΝΑΛ στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Νέας Ιωνίας. Δεν μπόρεσε να πάει  λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας της.

Η ίδια η Φώφη Γεννηματά την επομένη μέρα, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο fb “απολογήθηκε” που δεν κατάφερε να παρευρεθεί και εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την μαζική παρουσία των συγκεντρωμένων «με τη δέσμευση ότι σύντομα θα βρεθούμε να δώσουμε τα χέρια και να ενώσουμε δυνάμεις για την ψυχή της Παράταξης και τη νίκη!». Στο μεταξύ, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε την εικόνα της κατάστασης της υγείας της από τους ιατρούς της στον «Ευαγγελισμό», λίγο μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο εκτάκτως το βράδυ της Δευτέρας, οπότε ύστερα από εξετάσεις  διαπιστώθηκε ότι «η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου».

Σήμερα, δίνει τη μεγάλη προσωπική της μάχη για την υγεία της και παράλληλα, όπως σημειώνουν στενοί της συνεργάτες, δεν χάνει την αισιοδοξία της, σαν μήνυμα θετικό για κάθε μεγάλο καλό αγώνα.

Την ίδια στιγμή, τα επιτελεία όλων των κομμάτων και οι επικεφαλής τους σκορπούν ευχές από καρδιάς προς την Φώφη Γεννηματά. Δεν λείπει και ο προβληματισμός για την επόμενη ημέρα. Αλλωστε, η εκλογή νέας ηγεσίας στη Χαριλάου Τρικούπη εφάπτεται και με την προοπτική  της λεγόμενης προοδευτικής παράταξης αλλά και με τους όρους παραγωγικής, κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας που συνδέονται και με το σχέδιο διακυβέρνησης.

Ολοι οι στενοί συνεργάτες της βρίσκονται δίπλα της ενώ και οι πολιτικοί της αντίπαλοι στην εσωκομματική μάχη της ευχήθηκαν από την πρώτη στιγμή “καλή ανάρρωση” και δύναμη.  Οπως μας ενημέρωσαν στελέχη από το επιτελείο της, την Τρίτη το απόγευμα, η Φώφη Γεννηματά επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους στενούς της συνεργάτες και τους εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι θα κερδίσει κι αυτή τη δύσκολη μάχη.

Παράλληλα, με το πρώτο άκουσμα της είδησης ο συνυποψήφιος της Φώφης Γεννηματά για την εκλογή νέας ηγεσίας Νίκος Ανδρουλάκης έσπευσε, ευχόμενος ταχεία  ανάρρωση,  να δηλώσει ότι αναστέλλει την προεκλογική του δραστηριότητα.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ έγραψε στον  προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, αργά το απόγευμα της Τρίτης (12.10.2021): «Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην Πρόεδρο Φώφη Γεννήματα. Όσο με αφορά, από αυτή τη στιγμή αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα». Την ίδια ώρα ο έτερος διεκδικητής της προεδρίας, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος έγραψε στον δικό του λογαριασμό στο twitter: «Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται, επικοινώνησα με τους στενούς συνεργάτες της και τους εξέφρασα αυτό που λέω και δημόσια: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος». Τη συμπαράσταση του εξέφρασε και  ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός  Χάρης Καστανίδης, υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, λέγοντας ότι «H σκέψη μας είναι μαζί της. Οι ευχές μας τη συνοδεύουν, είμαστε σίγουροι ότι θα κερδίσει και αυτή την περιπέτεια, την περιμένουμε να γυρίσει σύντομα κοντά μας».

Κύμα συμπαράστασης  

Ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης από όλο το πολιτικό φάσμα για γρήγορη ανάρρωση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ κατέκλυσε τη Χαριλάου Τρικούπη. Με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επικοινώνησε  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος όπως έγραψε στο twitter  «για να της ευχηθώ από καρδιάς περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. Ευχή όλων μας, να ξεπεράσει σύντομα τη δοκιμασία αυτή». Επίσης, από τη ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επεσήμανε: «Ευχόμαστε στη Φώφη Γεννηματά να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και να επιστρέψει ξανά δυνατή. Η σκέψη μας είναι κοντά της και στην οικογένειά της».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της, ευχόμενος καλή δύναμη. Οπως έγραψε ο ίδιος στο twitter «επικοινώνησα πριν από λίγο με τη Φώφη Γεννηματά και της μετέφερα τις ειλικρινείς ευχές μου για καλή δύναμη και ταχεία ανάρρωση. Είναι βέβαιο ότι και αυτή τη μάχη, που ίσως είναι πιο σημαντική από τις άλλες της πολιτικής, θα την κερδίσει».
Τις ευχές του έστειλε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος απευθυνόμενος προς τη Φώφη Γεννηματά σημείωσε : «Θα ήθελα να ευχηθώ από βάθους καρδιάς περαστικά και καλή δύναμη». Από την πλευρά του ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε: «Απ’ όλους μας στο ΜέΡΑ25, περαστικά στην Φώφη Γεννηματά. Η είδηση της ασθένειάς της με θλίβει και προσωπικά. Μια σοβαρή ασθένεια είναι εξ ορισμού άδικη και σκληρή. Εν προκειμένω είναι και πλήγμα για την πολιτική ζωή όταν οδηγεί στην απόσυρση μιας πολιτικής αντιπάλου. Σιδερένια!».
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter