Η ερευνητική δημοσιογραφία δεν πεθαίνει

Η ερευνητική δημοσιογραφία δεν πεθαίνει

Η κλήση του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη και της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου να καταθέσουν ως κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο Novartis, αποκαλύπτει τις προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του απομακρύνοντας τη χώρα από τις ευρωπαϊκές αξίες, τις αρχές και τη Δημοκρατία.

Από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η κλήση του Κ. Βαξεβάνη έχει ξεκινήσει μια τεράστια εκστρατεία συμπαράστασής του. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών με ανακοίνωσή της κατακεραυνώνει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ενώ χιλιάδες πολιτικοί, καλλιτέχνες, διανοούμενοι, καθηγητές και απλοί πολίτες στα social media και στα τηλέφωνα της εφημερίδας εκδηλώνουν τη συμπαράστασή τους στον εκδότη και τους δημοσιογράφους του Documento.

Διεθνή ΜΜΕ δημοσιεύουν εκτενή ρεπορτάζ για το σκάνδαλο Novartis και τις προσπάθειες απόκρυψής του με την τρομοκράτηση και τις διώξεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη του Κώστα Βαξεβάνη και της Γιάννας Παπαδάκου.

Επίσης Διεθνείς Ενώσεις Δημοσιογράφων εκφράζουν τη συμπαράστασή τους ανησυχώντας για την επιδείνωση της ελευθερίας των Μέσων Ενημέρωσης στην Ελλάδα και τις προσπάθειες περιορισμού της ερευνητικής δημοσιογραφίας.

Στην έντυπη έκδοση του Documento της Κυριακής 16 Ιανουαρίου καταγράφονται αναλυτικά όλες οι φωνές συμπαράστασης στον Κώστα Βαξεβάνη αλλά και αποδοκιμασίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις μεθοδεύσεις και ανομίες της.

Οτι και αν σκεφτούν και όσες απειλές και αν εξαπολύσουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σύμβουλοί του, ο Κώστας Βαξεβάνης και οι δημοσιογράφοι του Documento δεν πρόκειται να υποστείλουν τη σημαία της ερευνητικής δημοσιογραφίας.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter