«Η εργατιά παλεύει και θα νικήσει, από την Ελλάδα μέχρι το Παρίσι»-Στη Γαλλία ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

«Η εργατιά παλεύει και θα νικήσει, από την Ελλάδα μέχρι το Παρίσι»-Στη Γαλλία ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Με πολύμορφες δράσεις θα συνεχιστούν στην Ελλάδα οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τη τραγωδία στα Τέμπη, και την ίδια ώρα έλληνες εργαζόμενοι και κοινωνικοί φορείς στέλνουν μήνυμα συμπαράστασης στους Γάλλους εργάτες που διαδηλώνουν  ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Μακρόν και στην απόφαση για να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης. Ήδη, μετά τις δυο απεργίες, με επίκεντρο το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, συνδικαλιστικές οργανώσεις, μαζικοί φορείς και σωματεία που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ)οργανώνουν συσκέψεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα κ.ά.), για συντονισμό και κλιμάκωση των αγωνιστικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας ενάντια στις πολιτικές του κεφαλαίου που καταρρακώνουν τις ζωές των ανθρώπων.

Παράλληλα,  στο πλαίσιο της διεθνιστικής αλληλεγγύης, το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα, σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε νεολαίο να πάρουν μαζικά μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, στις 6.30 το απόγευμα της Πέμπτης (23 Μαρτίου 2023), ημέρας με σύνθημα «Νίκη στους εργάτες της Γαλλίας-VICTOIRE POUR LES TRAVAILLEURS DE FRANCE». Μάλιστα, ήδη έχει αναχωρήσει για Γαλλία, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ η οποία  θα παρευρεθεί σε συγκέντρωση στη Μασσαλία. Την Πέμπτη, 23 Μαρτίου, ημέρα που τα γαλλικά συνδικάτα έχουν προκηρύξει πανεργατική απεργία, θα βρίσκεται στο Παρίσι και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος θα συναντηθεί με Έλληνες μετανάστες και θα συμμετάσχει  στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις των γαλλικών συνδικάτων ενάντια στα μέτρα για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις που προωθεί η γαλλική κυβέρνηση. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τον Περισσό, στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετέχουν ακόμα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και υποψήφιοι βουλευτές Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου και Γιώργος Πέρρος.

Έχει προγραμματισθεί ότι στις 10.30 το πρωί (ώρα Γαλλίας) ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρευρεθεί σε συγκέντρωση σιδηροδρομικών, στο σταθμό του Μον Παρνάς και θα απευθύνει χαιρετισμό, στις 2 το μεσημέρι θα συμμετάσχει  στην απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση, με μπλοκ Ελλήνων εργαζομένων στη Γαλλία, στην πλατεία Βαστίλης, ενώ το απόγευμα θα μιλήσει σε σύσκεψη Ελλήνων μεταναστών, εργαζομένων και φοιτητών, που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Γαλλίας του ΚΚΕ.

Εδώ και μέρες γάλλοι εργαζόμενοι και εκπρόσωποι συνδικάτων της Αριστεράς στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης στους Ελληνες, για την τραγωδία στα Τέμπη ενώ και Έλληνες βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό των συνδικάτων και του γαλλικού λαού που διαδηλώνει. Ήδη, στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη συνδικαλιστικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και μαζικοί φορείς έκαναν παράσταση διαμαρτυρία στο γαλλικό προξενείο της πόλης με συνθήματα όπως, «Η εργατιά παλεύει και θα νικήσει, από την Ελλάδα μέχρι το Παρίσι» και «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, νίκη στον αγώνα των Γάλλων εργατών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter