Η ΕΡΤ αφήνει τα ριάλιτι για τα ιδιωτικά κι εξασφάλισε ντοκιμαντέρ και σπουδαίες ξένες σειρες

Η ΕΡΤ αφήνει τα ριάλιτι για τα ιδιωτικά κι εξασφάλισε ντοκιμαντέρ και σπουδαίες ξένες σειρες

Μπορεί οι ελληνικές παραγωγές να μην έχουν προχωρήσει κάτι μέχρι στιγμής αλλά τα στελέχη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης εξασφάλισαν μεγάλο κομμάτι ξένων σειρών και ντοκιμαντέρ.

Για την ώρα η μόνη εξέλιξη στο ελληνικό πρόγραμμα είναι η επιστροφή του επιτυχημένου «Σαν σήμερα» με νέα επεισόδια τα οποία θα καταγράφουν τις σημαντικότερες στιγμές του 20ού και 21ου αιώνα, αξιοποιώντας μεταξύ άλλων το πολύτιμο Αρχείο της ΕΡΤ.

Το διοικητικό συμβούλιο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης όμως ενέκρινε άλλα περίπου 30 θέματα στη δεύτερη συνεδρίασή του δίνοντας «πράσινο φως» για εκατοντάδες ώρες ξένων παραγωγών από ευρωπαϊκά και διεθνή δίκτυα: BBC, FRANCE TV, RAI, FOX – NATIONAL GEOGRAPHIC, ΗΒΟ. Προγράμματα που θα ενταχθούν προσεχώς σε ΕΡΤ1, ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3.

Σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση οι τηλεθεατές της δημόσιας τηλεόρασης θα έχουν τη δυνατότητα να δουν σύγχρονες βραβευμένες σειρές μυθοπλασίας: «The Durrells», «Wayward Pines», «Sοrelles», «Ballers», «Fargo», τον τρίτο κύκλο της βραβευμένης σειράς «Τrue Detectives», τον δεύτερο κύκλο του επιτυχημένου «Big Little Lies», αλλά και εξαιρετικές σειρές ντοκιμαντέρ, όπως τα «Genius Einstein» και «Genius Picasso» με τον Αντόνιο Μπαντέρας , «The Story Of God» με τον Μόργκαν Φρίμαν κ.ά.

Η ΕΡΤ εξασφάλισε νέες και κλασικές κινηματογραφικές παραγωγές, όπως όλες τις ταινίες Τζέιμς Μποντ από το 1963 έως σήμερα, φιλμ των Κεν Λόουτς, Μπερνάντο Μπερτολούτσι, Σάλι Πότερ, Πιέρ Πάολο Παζολίνι, Φριτς Λανγκ, βραβευμένα κινηματογραφικά ντοκιμαντέρ όπως το «Νοσταλγώντας το φως» του Πατρίσιο Γκουσμάν, το «Habaneros» του Τζούλιαν Τεμπλ κ.ά.

Τα στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης εξασφάλισαν τα δικαιώματα μετάδοσης της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Women Make Film» του Μαρκ Κάζινς -τα πρώτα επεισόδια της οποίας παρουσιάστηκαν στο φετινό Φεστιβάλ Βενετίας- του «Βruce Chatwin: The Nomadic Alternative» του Βέρνερ Χέρτζογκ, του «Kubrick In His Own Words» του Γκρέγκορι Μονρό αλλά και του ντοκιμαντέρ διεθνούς συμπαραγωγής «Looking For Che» του Imraan Ismail.

Με τη νέα χρονιά η ΕΡΤ θα μεταδώσει ντοκιμαντέρ διεθνών συμπαραγωγών, όπως «Τα λάφυρα» σε σκηνοθεσία των Θόρκελ Χάρνταρσον και Ερν Μαρίνο Άρναρσον, «Επιστολή στον Θεόδωρο Αγγελόπουλο» σε σκηνοθεσία της Ελοντί Λελού, καθώς και το νέο ντοκιμαντέρ των Ανδρέα Αποστολίδη και Αγγελικής Αριστομενοπούλου «Citizen Europe».

Το πρόγραμμα της ΕΡΤ3 ενισχύεται σημαντικά με διεθνείς παραγωγές, πολλές από αυτές σε πρώτη και αποκλειστική τηλεοπτική μετάδοση από το κανάλι. Θα κάνουν πρεμιέρα οι νέες σειρές (παραγωγής 2018) «Tin Star» με πρωταγωνιστή τον Τιμ Ροθ, «Catherinethe Great» με την Έλεν Μίρεν στον ομώνυμο ρόλο, οι δύο κύκλοι του «Fortitude», καθώς και οι σειρές «Bullets», «Personal», «EightDays», «The Flatey Enigma», «The Plague», «The Victim», «Patrick Melrose» και «Babylon Berlin». Στο πρόγραμμα του καναλιού εντάσσονται περισσότερα από 100 ξένα ντοκιμαντέρ ιστορικού, επιστημονικού, ταξιδιωτικού και καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος, μεταξύ αυτών και 45 αυτοτελή και τέσσερις σειρές ντοκιμαντέρ του γαλλογερμανικού πολιτιστικού οργανισμού ARTE.

Η ΕΡΤ3 εξασφάλισε επίσης, περισσότερα από 40 μουσικά προγράμματα και 30 ξένες ταινίες, πολλές εκ των οποίων σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, όπως: «Attila Marcel», «Here is Herold», «White Bird in a Blizzard», «TheClearstream Affair», «Halal Love», «Melbourne», «En mai fais ce qu’il te plait», «Trespass Against Us», «24 Weeks» και «Cezanne et moi».

Πηγή: e-tetrtadio.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter