Η ΕΡΤ αγνόησε τα ΑμεΑ στη μετάδοση του διαγγέλματος Μητσοτάκη

Το σήμα της ΕΡΤ.

Η μετάδοση του πρωθυπουργικού διαγγέλματος, το απόγευμα της Τετάρτης, από την ΕΡΤ, έγινε δίχως να υπάρχει η απαραίτητη πρόβλεψη για τους θεατές με αναπηρία.

Παρότι η μετάδοση ήταν μαγνητοσκοπημένη, γεγονός που έδινε τη δυνατότητα παρέμβασης για τοποθέτηση δημοσιογράφου για μεταφορά των λεγομένων του πρωθυπουργού στη νοηματική, αλλά και για υπότιτλους, εν τούτοις η ΕΡΤ δεν έπραξε τίποτα από τα δύο, αφήνοντας στην άκρη τους θεατές ΑμεΑ. 

Η υπουργική απόφαση για τις μεταδόσεις των διαγγελμάτων του πρωθυπουργού αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρει πως«Οι δημόσιες ανακοινώσεις, όπως τα διαγγέλματα του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού, καθώς και οι ανακοινώσεις σε εξαιρετικές ή κρίσιμες περιπτώσεις [..] πρέπει να μεταδίδονται στο γενικό κοινό μέσω υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων στην ελληνική νοηματική γλώσσα με ταυτόχρονη αναγραφή υποτίτλων στην ελληνική γλώσσα και σε ένταση μεγαλύτερη τη συνήθους ροής του προγράμματος (Υ.Α. αρ. 3586, ΦΕΚ 5491,6/12/2018)», κάτι το οποίο... αγνοήθηκε από την ΕΡΤ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.