Η ΕΡΤ έδειχνε τηλεπαιχνίδι αντί για τις δηλώσεις Δένδια – Μπέρμποκ

Η ΕΡΤ έδειχνε τηλεπαιχνίδι αντί για τις δηλώσεις Δένδια – Μπέρμποκ

Ακόμη ένα σοβαρότατο ατόπημα καταγράφηκε από την ΕΡΤ, η οποία δεν μετέδωσε τη συνέντευξη Τύπου του του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και της και της Γερμανίδας ομολόγου του Αναλένα Μπέρμποκ γιατί έδειχνε… τηλεπαιχνίδι.

Το ertnews που πραγματοποιούσε εκείνη τη στιγμή ζωντανή μετάδοση «έκοψε» μέρος των δηλώσεων της Γερμανίδας ΥΠΕΞ, αν και μετέδωσε ολόκληρη την ομιλία του Έλληνα ΥΠΕΞ.
Ακολούθως, όσοι δεν κατάφεραν να παρευρεθούν στη συνέντευξη Τύπου δε γνωρίζουν ακόμη και εάν τέθηκαν ερωτήσεις προς του δύο υπουργούς ή τις απαντήσεις τους.

Τι «πρόλαβαν» να πουν οι δύο Υπουργοί

Έως το σημείο που μεταδόθηκαν οι δηλώσεις, ο Δένδιας είχε θέσει το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων, της εξαγωγής γερμανικού αμυντικού υλικού στη Τουρκία, την αναθεωρητική πολιτική στο Αιγαίο, το ζήτημα της αλληλεγγύης στην Ουκρανία και την ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων. Ενώ εξήρε τις ελληνογερμανικές σχέσεις, σταχυολογώντας όλες τις «κοινές» προσωπικότητες από τον Όθωνα… έως τον Ρεχάγκελ.

Η Μπέρμποκ στην απάντηση της ανέφερε την εποχή των μνημονίων και τα λάθη της γερμανικής πολιτικής, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «εμείς εκείνη τη περίοδο δεν τα κάναμε όλα σωστά». Όσον αφορά τις πολεμικές αποζημιώσεις, η γερμανίδα ΥΠΕΞ «έριξε πόρτα» για ακόμη φορά στις αιτιάσεις της Αθήνας, λέγοντας πως το θέμα δεν έχει λήξει μόνο για τη μία πλευρά, ενώ ανήκει στη σφαίρα της νομικής.

Η «άφαντη» ΕΡΤ

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά τη συνάντηση της Γερμανίδας Υπουργού Εξωτερικών με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εκπομπή της ΕΡΤ αφιέρωσε δέκα ολόκληρα λεπτά στην μετάδοση της διαδρομής που ακολούθησε η Α. Μπέρμποκ, περπατώντας από το Μέγαρο Μαξίμου έως το Υπουργείο Εξωτερικών. Να σημειωθεί πως η αφήγηση συνοδευόταν από διάφορες γραφικότητες και αμήχανες παύσεις μεταξύ των δημοσιογράφων. Παρά ταύτα, οι δηλώσεις είχαν λιγότερη σημασία, από το περπάτημα…

Σε κάθε περίπτωση παραμένει απορίας άξιο το πώς αντιλαμβάνεται την ενημέρωση των πολιτών η ΕΡΤ του Μαξίμου και του εκλεκτού της Κ. Ζούλα. Τη στιγμή που η γερμανική διπλωματία κρατάει μια θέση ίσων αποστάσεων έναντι της Τουρκίας και μεταβαίνει στην Άγκυρα ώστε να συζητήσει με την άλλη πλευρά, η ΕΡΤ προτιμάει να μεταδίδει ένα τηλεπαιχνίδι… Η 108η θέση που έδωσαν στην Ελλάδα οι ΡΧΣ δυστυχώς επιβεβαιώνεται καθημερινά.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter