Η ΕΡΤ μας γυρίζει στην εποχή των Γλύξμπουργκ (Video)

Η ΕΡΤ μας γυρίζει στην εποχή των Γλύξμπουργκ (Video)
Πηγή: Twitter

Σάλο έχει προκαλέσει η προκλητική πρωτοβουλία δημοσιογράφου της ΕΡΤ, η οποία στο πλαίσιο συνέντευξής με τον υιό του πρώην βασιλιά Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, Νικόλαο, τον αποκάλεσε δυο φορές «πρίγκιπα», δίχως να τη διορθώσει κανένας εκ των παρουσιαστών της εκπομπής.

Συγκεκριμένα, ο υιός Γλύξμπουργκ ήταν καλεσμένος στην εκπομπή μαζί  με την πρόεδρο της AXION Hellas, παιδίατρο Σάντη Κορμά, για τις δραστηριότητες της οργάνωσης σε Φολέγανδρο, Σύμη, Χάλκη, Αστυπάλαια και Κίμωλο. Όταν η δημοσιογράφος παρουσίασε τους καλεσμένους κατά τη ζωντανή σύνδεση από το λιμάνι της Παλαιάς Φώκαιας, προσφώνησε τον Νικόλαο ως «πρίγκιπα» κανείς από το στούντιο δεν προέβει σε διορθωτική δήλωση.

Στη συνέχεια της συνέντευξης και αφού η Σάντη Κορμά ολοκλήρωσε τη δήλωσή της, η δημοσιογράφος ρώτησε τον υιό του Γλύξμπουργκ λέγοντας: «Πρίγκιπα Νικόλαε υπάρχει και ένα κομμάτι εκπαιδευτικό μπορείτε να μας πείτε γι’ αυτό;» με τους παρουσιαστές και πάλι να σιωπούν θεωρώντας ότι πιο φυσικό να συνομιλεί η δημόσια τηλεόραση με έναν «πρίγκιπα».

Όπως είναι έυλογο προκύπτουν μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με την εν λόγω πρωτοβουλία, όπως το αν είχε δοθεί εντολή για αυτού τους είδους την προσφώνηση ή αν ήταν επιλογή της δημοσιογράφου, όπως και γιατί δεν υπήρξε διορθωτική παρέμβαση των παρουσιαστών. Η πρόκληση της ΕΡΤ έρχεται στο φόντο της «αξιοποίησης» του κτήματος Τατοΐου, στο πλαίσιο και του πρωθυπουργικού ταξιδιού στο επιβλητικό παλάτι Dumfries House στη Σκωτία και τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρίγκιπα Κάρολο, σε μια προσπάθεια που ενόψει εκλογών θεωρείται πως έχει στόχο τους εναπομείναντες φιλοβασιλικούς ψηφοφόρους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter