Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Η ΕΡΤ σταματά να μεταδίδει ζωντανά εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής

Η ΕΡΤ σταματά να μεταδίδει ζωντανά εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με απόφαση της Διοίκησης της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, μετά και τις αντιδράσεις που υπήρξαν για την μετάδοση της ομιλίας του Βασίλη Μιχαλολιάκου, το Σάββατο, αναφορικά με την επέτειο των γεγονότων στα Ίμια.

Σε δήλωση του Προέδρου της ΕΡΤ, Διονύση Τσακνή, αναφέρεται ότι «η ΕΡΤ προσφάτως είχε αποστείλει ερώτημα στο ΕΣΡ σχετικά με το αν υποχρεούται ή όχι να μεταδίδει ομιλίες και εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής. Το ΕΣΡ αποφάσισε – όπως είναι γνωστό σε όλους– ότι βάσει του άρθρου 15 του Συντάγματος, η ΕΡΤ υποχρεούται να τηρεί αφ’ ενός την αρχή της αναλογικής ισότητας, αφ’ ετέρου δε, να μη μεταδίδει εκδηλώσεις ρατισμού και ξενοφοβίας, νομικές έννοιες όμως , που όπως αναφέρει το κείμενο της απόφασης, “δεν έχουν τύχει ακόμα νομολογιακής επεξεργασίας και εξειδίκευσης”».

Σε συνέχεια και σχολίων στο Τύπο, με αφορμή την μετάδοση της ομιλίας του Σαββάτου, όπως τονίζει ο Διονύσης Τσακνής «η Διοίκηση της ΕΡΤ αποφασίζει:

Οι ομιλίες στελεχών της Χρυσής Αυγής δεν θα μεταδίδονται ζωντανά.

Συγκροτείται υπηρεσιακή επιτροπή, η οποία θα κρίνει το κατά πόσο το υλικό των μαγνητοσκοπήσεων είναι μεταδόσιμο ή όχι».

Όπως καταλήγει στην δήλωση του, «για την ανεξαρτησία και την αδιάβλητη λειτουργία της επιτροπής εγγυώμαι ο ίδιος».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.