Η ΕΡΤ συνδέει συλληφθέντα στη Νέα Σμύρνη με τους «Πυρήνες» λόγω… συνωνυμίας!

Η ΕΡΤ συνδέει συλληφθέντα στη Νέα Σμύρνη με τους «Πυρήνες» λόγω… συνωνυμίας!

Μία «άτυχη» – θα πούμε- στιγμή, είχε η ΕΡΤ στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων την Τετάρτη, με αφορμή τις κατηγορίες εναντίον ενός συλληφθέντα για τον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Αφού ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ μεταφέρει το ρεπορτάζ για τη δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας που ασκήθηκε κατά ενός συλληφθέντα, επικαλείται «πληροφορίες της ΕΡΤ» και λέει ότι το επώνυμο του… «παραπέμπει»(!) σε άτομο που έχει κατηγορηθεί (!!) στους Πυρήνες της Φωτιάς. Και ενώ ο μέσος τηλεθεατής θα υπέθετε πως υπάρχει μία σύνδεση με την οργάνωση, τότε η ΕΡΤ κάνει το… ντεμαράζ και ο δημοσιογράφος διατείνεται πως δεν πρόκειται για το ίδιο άτομο αλλά για… συνωνυμία!

Συγκεκριμένα, ο παρουσιαστής ρωτά τον ρεπόρτερ: «Από τα στοιχεία του (σ.σ. του συλληφθέντα) προκύπτει κάτι άλλο;» και λαμβάνει την εξής απάντηση: «Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το επίθετό του παραπέμπει σε άτομο που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς».

Προσθέτει μάλιστα ότι: «Μένει στα νότια προάστια, το πορτοφόλι ήταν αυτό που βοήθησε τους αστυνομικούς».

Και εύλογα ο παρουσιαστής διερωτάται «αν είναι το ίδιο άτομο» για να λάβει την αποστομωτική απάντηση: «Δεν πρόκειται για το ίδιο άτομο, απλώς υπάρχει συνωνυμία».

«Θα τα δούμε, μη σε μπερδεύω άλλο», λέει ο παρουσιαστής και… πέφτει η αυλαία…

Και γεννάται αυθορμήτως το ερώτημα: Αφού δεν πρόκειται για το ίδιο άτομο τότε με ποιο κριτήριο συνδέεται δημοσίως από τον αέρα της κρατικής τηλεόρασης με μία οργάνωση;

Όπως και να έχει αυτό δεν είναι δημοσιογραφία, αλλά μία… συνωνυμία της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter