Η ΕΡΤ υπό την εποπτεία Μητσοτάκη προβάλλει την εταιρεία που ίδρυσε η Μαρέβα (Video)

Η ΕΡΤ υπό την εποπτεία Μητσοτάκη προβάλλει την εταιρεία που ίδρυσε η Μαρέβα (Video)

Μητσοτάκης κερνάει… Μητσοτάκης πίνει

Η ΕΡΤ (που την ελέγχει πρακτικά το Μαξίμου και ο ίδιος o Κυριάκος Μητσοτάκης) μέσα από την εκπομπή της Κάτιας Ζυγούλη «Ιστορίες Μόδας», επέλεξε από τις τόσες εταιρείες ρούχων που υπάρχουν στην Ελλάδα να προβάλει αυτήν που ίδρυσε η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Ο λόγος για την Zeus&Δione την οποία έχει χρηματοδοτήσει με σχεδόν 800.000 ευρώ μια παναμέζικη offshore συμφερόντων της οικογένειας Λασκαρίδη όπως αποκάλυψε το Documento. Πρόκειται για τη γνωστή εφοπλιστική οικογένεια η οποία πρόσφατα με τις ευλογίες της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως παρουσιάστηκε ως «εθνικός ευεργέτης» των παγουρίνο! Το όνομά της συγκεκριμένης οικογένειας απασχόλησε πάλι τη δημοσιότητα και για την υπόθεση της παράνομης ανέλκυσης αντικειμένων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος από τη θαλάσσια περιοχή των Αντικυθήρων χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Φυσικά και δεν πέφτουμε από τα σύννεφα από την επιλογή της Ζυγούλη, συζύγου του «μένουμε Ευρώπη» επί δημοψηφίσματος Σάκη Ρουβά, να φιλοξενήσει στην εκπομπή της την Δήμητρα Κολοτούρα, συνιδρύτρια της Zeus&Δione και κολλητή φίλη της κας Γκραμπόφσκι.

Η Ζυγούλη, όπως έχουν γράψει διάφορα sites που το θεώρησαν «είδηση», φοράει η ίδια εδώ και χρόνια ρούχα της εν λόγω εταιρείας.

Τώρα λοιπόν, τα διαφημίζει και έμμεσα, ως παρουσιάστρια εκπομπής στη δημόσια τηλεόραση η οποία στοιχίζει χιλιάδες ευρώ στους Έλληνες φορολογούμενους αν και έχει σχεδόν ανύπαρκτη τηλεθέαση. Αυτό συνέβη στο επεισόδιο του περασμένου Σαββάτου (5-9-2020) με θέμα «Κληρονομιά και πρωτοπορία».

Εκεί μπορεί να δει κάποιος την κυρία Κολοτούρα να μιλά για το «επιχειρηματικό θαύμα» της Zeus&Δione που ίδρυσε «μαζί με τη Μαρέβα».

Δηλαδή έχουμε την ΕΡΤ, την οποία από το πρώτο κιόλας ΦΕΚ της νέας κυβέρνησης της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε στον έλεγχό του δια μέσω της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας να διαφημίζει την εταιρεία που ανήκε μέχρι πρόσφατα (έχει ανακοινώσει ότι θα πουλήσει τις μετοχές της, δεν βρίσκεται στο τρέχον Δ.Σ) στη σύζυγο του.

Πριν από δυο ημέρες σε φωτογραφία που ανήρτησε στο επίσημο προφίλ της στο instagram η Zeus&Δione εμφανίζεται και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Δεν πρόκειται όμως για μια τυχαία εταιρεία και σίγουρα αν κοιτάξει κάποιος προσεκτικά τους ισολογισμούς της, δεν πρόκειται για ένα επιχειρηματικό – θαύμα της συζύγου του πρωθυπουργού όπως αρέσκονται διάφορα μέσα να την παρουσιάζουν, αλλά για μια τρομερά ζημιογόνο εταιρεία που όμως «αιμοδοτείται» με κεφάλαια

Ποια είναι η Zeus&Δione

Πρόκειται για την μετεξέλιξη της MG Capital, εταιρείας που είχε ιδρύσει η Μαρέβα Γκραμπόφσκι το 2007 και είχε στο Δ.Σ της τον πρώην στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά Σταύρο Παπασταύρου, γνωστό για την εμπλοκή του στη λίστα Λαγκάρντ και στα Panama Papers. Στο τότε Δ.Σ βρισκόταν και η εφοπλίστρια Μελπομένη Τραυλού.

Το 2014 διαλύεται και αλλάζει το καταστατικό της και μετονομάζεται σε Zeus & Δione. To διοικητικό συμβούλιο πλαισιώνουν η Δήμητρα Κολοτούρα και ο Ιωάννης Κολοτούρας.

Το 2017 σε γενική συνέλευση των μετόχων της αποφασίζει, με βάση πρόταση της προέδρου Μ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Σ’ αυτή συμμετέχουν η καταζητούμενη από την Ιντερπόλ και ελεγχόμενη από τις αρχές για διακίνηση μαύρου χρήματος Γεωργία Ευσεβίου (σύζυγος του προέδρου της ΚΑΕ Αρης Νίκου Λάσκαρη) και η offshore εταιρεία από τον Παναμά Velvet Success, η οποία έδωσε στη Zeus+Dion 799.918 ευρώ.

Όπως είχε αποκαλύψει το Documento, τρία έμπιστα πρόσωπα της οικογένειας Λασκαρίδη, τα οποία εμφανίζονται ως «μπροστινοί» σε δεκάδες offshore αλλά και ελληνικές εταιρείες, είναι εμπλεκόμενα στη Velvet Success. Τα άτομα αυτά, όπως έχει αποτυπωθεί σε επίσημα τραπεζικά έγγραφα διαχειρίζονται χρήματα της οικογένειας Λασκαρίδη.

Η Velvet Success χρηματοδότησε με 1,8 και την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Η σύζυγος του πρωθυπουργού δεν βρίσκεται στο Δ.Σ της εταιρείες από τον Ιούνιο του 2020, εποχή που έγινε γνωστό ότι επιθυμεί να πουλήσει και τις μετοχές της.

https://www.ertflix.gr/ellinika-docs/istories-modas-klironomia-kai-protoporia/

Ιστορίες Μόδας | Κληρονομιά και πρωτοπορία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter