Η ΕΣΗΕΑ εγκαλεί τον Αθανασίου για τα περί «στημένης συνέντευξης για Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ»

Η ΕΣΗΕΑ εγκαλεί τον Αθανασίου για τα περί «στημένης συνέντευξης για Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ»

Έντονα αντέδρασε η ΕΣΗΕΑ στις αναφορές του βουλευτή της ΝΔ, Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η συνέντευξη που είχε πάρει η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, από τη γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, ήταν «στημένη για ειδικά θέματα, για Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ». 

Η ΕΣΗΕΑ τονίζει ότι η αναφορά αυτή είναι απαξιωτική και προσβλητική για τη δημοσιογράφο, σημειώνοντας ότι πριν προβεί σε καταγγελίες, ο πρώην υπουργός, ο οποίος ακολουθεί κατά πόδας τη γραμμή της ΝΔ να θεωρεί… σκευωρία κάθε υπόθεση που διερευνάται δικαστικά και εμπλέκει στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  θα πρέπει να τεκμηριώνει τα λεγόμενά του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, απευθύνοντας ερωτήσεις στην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κ. Μαρία Παπασπύρου, αναφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπο σε συνέντευξη που είχε πάρει η συνάδελφος Γιάννα Παπαδάκου από την κ. Παπασπύρου.

Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε τη συνέντευξη: «στημένη για ειδικά θέματα, για Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ». Η συγκεκριμένη αναφορά, η οποία μεταδόθηκε και από το Κανάλι της Βουλής, προσβάλλει και απαξιώνει τη συνάδελφο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τον κ. Αθανασίου πριν προβεί σε καταγγελίες να τεκμηριώνει τα λεγόμενά του με στοιχεία και αποδείξεις. Ταυτόχρονα ενημερώνει τον πρώην Υπουργό ότι στην ΕΣΗΕΑ λειτουργούν Πειθαρχικά Συμβούλια και Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας, στα οποία μπορεί να προσφύγει και να καταγγείλει οτιδήποτε γνωρίζει.

Ο δημοσιογράφος, μέσω έρευνας και συνεντεύξεων, έχει υποχρέωση να αναζητεί την αλήθεια και να ενημερώνει την κοινή γνώμη. Άλλωστε, στο άρθρο 1 των Αρχών Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος, ρητά αναφέρεται ότι: «Το δικαίωμα του ανθρώπου και του πολίτη να πληροφορεί και να πληροφορείται ελεύθερα είναι αναφαίρετο».   

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter