Η ΕΣΗΕΑ και η δίωξη Βαξεβάνη

Η ΕΣΗΕΑ και η δίωξη Βαξεβάνη

Πολλοί αναρωτιούνται, κυρίως στη δημοσιογραφική οικογένεια, γιατί η ΕΣΗΕΑ δεν εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την κλήση σε απολογία ως κατηγορούμενου του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη.

Η ΕΣΗΕΑ αυτή την περίοδο δεν μπορεί να εκδώσει οποιαδήποτε ανακοίνωση καθώς δεν υφίσταται το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης. Και αυτό γιατί λόγω πανδημίας οι εκλογές πήραν αναβολή για τον Ιανουάριο του 2022 ενώ η παράταση της θητείας του ΔΣ, που έγινε με απόφαση δικαστηρίου, έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Ως εκ τούτου τη σκυτάλη της καταδίκης της κλήσης του Κώστα Βαξεβάνη την ανέλαβε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) η οποία με ανακοίνωση καταπέλτη αναφέρει ότι «ακραία περίπτωση είναι επίσης η αιφνίδια κλήση για απολογία του συναδέλφου Κώστα Βαξεβάνη – από την ίδια ανακρίτρια, για δημοσιεύματά του σχετικά με το θέμα της Νοβάρτις. Οι κατηγορίες μάλιστα κατά του Κώστα Βαξεβάνη έγιναν χωρίς καμία προηγούμενη νομική διαδικασία».

Σημειώνει μάλιστα:

«Έχει παρατηρηθεί και από τα ευρωπαϊκά όργανα ότι οι επιθέσεις εναντίον της Ελευθερίας του Τύπου γίνονται πλέον με την άσκηση εξοντωτικών αγωγών (slapps) εναντίον των δημοσιογράφων εκείνων που αποκαλύπτουν τα κακώς κείμενα τόσο του πολιτικού συστήματος, όσο και της ανεξέλεγκτης δράσης επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος του Δημοσίου Συμφέροντος».

«Η ΠΟΕΣΥ διαμαρτύρεται έντονα για όλες τις απόπειρες φίμωσης του Τύπου, και δηλώνουμε ότι οι συνάδελφοι θα έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών: Καταπέλτης για τη φίμωση του Τύπου μετά τη δίωξη κατά Βαξεβάνη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter