Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει αγωγή εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής κατά δημοσιογράφου

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει αγωγή εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής κατά δημοσιογράφου

Τη συμπαράστασή του προς την Αθηνά Ζύμαρη εκφράζει μέσω ανακοίνωσης το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, καθώς η δημοσιογράφος είναι αντιμέτωπη με αγωγή από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής στο δήμο Περάματος.

Η δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» και δημοτική σύμβουλος στην περιοχή με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι θύμα δικαστικής δίωξης επειδή αντέδρασε στην κατάθεση στεφάνου από τη Χρυσή Αυγή στο μνημείο πεσόντων του Δήμο Περάματος κατά τον περσινό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Καταδικάζουμε την αγωγή εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής κατά της συναδέλφου Αθηνάς Ζύμαρη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει, για μία ακόμα φορά, τη βιομηχανία αγωγών κατά δημοσιογράφων, πρόσφατη περίπτωση της οποίας αποτελεί αγωγή εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής στον Δήμο Περάματος, σε βάρος του μέλους του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Αθηνάς Ζύμαρη, δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη» και εκλεγμένης δημοτικής συμβούλου Περάματος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η συνάδελφος ενάγεται επειδή στο πλαίσιο νόμιμης συνδικαλιστικής της δράσης, μαζί με ομάδα γυναικών και εκπροσώπων Σωματείων και Φορέων, αντέδρασαν στην κατάθεση στεφάνου εκ μέρους του εκπροσώπου της «Χρυσής Αυγής» στο μνημείο πεσόντων του δήμου Περάματος, κατά τον περσινό εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Είναι μάλιστα εντυπωσιακό, ότι η αγωγή αυτή κατατέθηκε ενόσω συνεχίζεται η δίκη της ναζιστικής και εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στο Εφετείο Αθηνών, λαμβάνοντας πολιτικές διαστάσεις.

Η Ένωσή μας δηλώνει την αποφασιστικότητά της να υπερασπιστεί, χωρίς καμία υποχώρηση στους εκβιασμούς και τις απειλές ανθρώπων ποτισμένων με μίσος, στοιχειώδεις και κατακτημένες με αγώνες δημοκρατικές ελευθερίες.

Διαβάστε επίσης:

ΕΣΗΕΑ για Κολωνό: Να απομακρυνθούν αμέσως τα τηλεοπτικά συνεργεία από το σπίτι της 12χρονης

Το ΕΣΡ, η ΕΣΗΕΑ και οι τηλεοπτικοί βιασμοί

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter