Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Η ΕΣΗΕΑ στο πλευρό των συναδέλφων του Documento

Την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ, προκάλεσαν οι συνεχόμενες αήθεις επιθέσεις στους δημοσιογράφους του Documento, με χυδαίους χαρακτηρισμούς τύπου «πληρωμένα πιστόλια» και «πατσαβούρα», από μερίδα του πολιτικού και μιντιακού κατεστημένου.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι : «Με απαξιωτικές εκφράσεις κατά συναδέλφων προσπαθούν να δώσουν περιεχόμενο σε μια στείρα πολιτική αντιπαράθεση και να δικαιολογήσουν πράξεις και παραλείψεις που τους βαρύνουν».

Να σημειωθεί ότι η ΕΣΗΕΑ ενημέρωσε για το θέμα τη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η εύκολη λύση στο αδιέξοδο των πολιτικών, την ώρα που ήδη η κοινωνία έχει αρχίσει τη δική της αξιολόγηση, θεωρούν κάποιοι ότι μπορεί να είναι η στοχοποίηση δημοσιογράφων.

Με απαξιωτικές εκφράσεις κατά συναδέλφων προσπαθούν να δώσουν περιεχόμενο σε μια στείρα πολιτική αντιπαράθεση και να δικαιολογήσουν πράξεις και παραλείψεις που τους βαρύνουν.

Η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι καμία απόπειρα στοχοποίησης των συναδέλφων, που εργάζονται στην εφημερίδα «DOCUMENTO», δεν μπορεί να γίνει δεκτή.

Η ΕΣΗΕΑ μαζί με τους συναδέλφους σε όλα τα ΜΜΕ υπερασπίζονται την ελευθερία του Τύπου απέναντι σε πολιτικές επιδιώξεις και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ήδη για το θέμα αυτό ενημερώθηκαν η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.