Η ΕΣΗΕΑ ζητάει παρέμβαση Σταϊκούρα στις τράπεζες για τους πρώην εργαζόμενους της «Ελευθεροτυπίας»

Η ΕΣΗΕΑ ζητάει παρέμβαση Σταϊκούρα στις τράπεζες για τους πρώην εργαζόμενους της «Ελευθεροτυπίας»

Η ΕΣΗΕΑ ζητά την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταικούρα στις τράπεζες ώστε να καταφέρουν οι πρώην εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας να εισπράξουν ένα μικρό μέρος των αποζημιώσεων τους. μετά από ατελείωτα χρόνια δικαστικών αγώνων.

Η ΕΣΗΕΑ επικαλούμενη «την κοινωνική ευαισθησία του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα», του ζητά να ασκήσει όλη την επιρροή του προς τις διοικήσεις των δύο Τραπεζών, που άσκησαν ανακοπές στον πίνακα διανομής, ώστε να παραιτηθούν από τις ανακοπές και οι οι πρώην εργαζόμενοι της ιστορικής εφημερίδας που έκλεισε στα χρόνια της βαθύτερης οικονομικής κρίσης να εισπράξουν ένα μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε σήμερα επιστολές προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ιωάννη Στουρνάρα και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση, σχετικά με το πρόβλημα των συναδέλφων, πρώην εργαζόμενων στην πτωχεύσασα εταιρεία Χ.Κ.Τεγόπουλος (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) οι οποίοι πασχίζουν να εισπράξουν μέρος των αποζημιώσεων και των δεδουλευμένων τους. Η ανακοπή όμως που άσκησαν οι Τράπεζες «ALPHA BANK» και «ΠΕΙΡΑΙΩΣ» στον πίνακα διανομής, μπόκαρε την προγραμματισμένη για τις 17 Ιουλίου καταβολή των χρημάτων τους.

Ακολουθεί ολόκληρο κείμενο της επιστολής της ΕΣΗΕΑ :

«Γνωρίζουμε ότι έχετε ενημερωθεί για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας, πρώην εργαζόμενοι στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», οι οποίοι πασχίζουν εδώ και δέκα χρόνια να εισπράξουν μέρος των αποζημιώσεων και των δεδουλευμένων τους.

Οι Τράπεζες «ALPHA BANK» και «ΠΕΙΡΑΙΩΣ» άσκησαν ανακοπή στον πίνακα διανομής, με αποτέλεσμα να εμποδίζουν την προγραμματισμένη στις 17 Ιουλίου καταβολή των χρημάτων. Η ενέργεια αυτή των Τραπεζών είναι καταχρηστική, διότι ο νόμος προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι είναι προνομιούχοι πιστωτές ενώ οι Τράπεζες όχι και, επομένως, δεν δικαιούνται να εισπράξουν χρήματα από το εκπλειστηρίασμα.

Επιπλέον, η ενέργεια αυτή είναι αντικοινωνική και δεν συνάδει με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη των Τραπεζών, καθώς πλήττει 850 οικογένειες πρώην εργαζομένων στον πολλαπλώς πληγέντα χώρο του Τύπου.

Εκτιμούμε ιδιαιτέρως το γεγονός ότι το Δημόσιο, δεν έχει ασκήσει ανακοπή και σας παρακαλούμε να ασκήσετε όλη την επιρροή σας προς τις διοικήσεις των δύο Τραπεζών, ώστε να παραιτηθούν από τις ανακοπές και οι συνάδελφοί μας να εισπράξουν όσα τους οφείλονται. Είμαστε βέβαιοι ότι ο υπουργός μιας εκλεγμένης κυβέρνησης διαθέτει κοινωνική ευαισθησία και δεν ταυτίζεται, σε καμία περίπτωση, με αντικοινωνικές συμπεριφορές, όπως αυτή που επιδεικνύουν οι δύο Τράπεζες».

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter