Η ΕΣΗΕΑ ζητά εξηγήσεις από την ΕΡΤ για τον ανταποκριτή στην… Κυψέλη

Η ΕΣΗΕΑ ζητά εξηγήσεις από την ΕΡΤ για τον ανταποκριτή στην… Κυψέλη

Μόνο απαρατήρητες δεν μπορούσαν να περάσουν από την ΕΣΗΕΑ οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Μόσχα που ήταν στην… Κυψέλη. Η Ένωση Συντακτών, με ανακοίνωσή της, καλεί την ΕΡΤ σε εξηγήσεις για τη βαρύτατη προσβολή της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Το ζήτημα άνοιξε με «πύρινη» ανάρτηση του επίσης ανταποκριτή στη Μόσχα, Δημήτρη Λιάτσου, και ακολούθησε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε να παραιτηθεί ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι, εδώ στην Ελλάδα, οι ανταποκριτές σε όλα τα κέντρα αποφάσεων και κυρίως όσοι βρίσκονται στις εμπόλεμες ζώνες εργάζονται σκληρά και με επαγγελματισμό για να ενημερώσουν τους πολίτες σχετικά με τις καταιγιστικές εξελίξεις που ακολούθησαν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, όσο βρισκόταν σε εξέλιξη η αποστολή για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στους Ουκρανούς συναδέλφους, ενημερώθηκε για μεμονωμένο, ελπίζουμε, φαινόμενο σοβαρής παραβίασης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Ο Αχιλλέας Πατσούκας δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, ώστε να διερευνηθούν οι ευθύνες του από τα αρμόδια Πειθαρχικά Όργανα. Όμως, εστάλησαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο οι καταγγελίες που έχουν φθάσει στην Ένωση.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί την ΕΡΤ να δώσει πειστικές εξηγήσεις για την διαφαινόμενη παραπλάνηση των τηλεθεατών, για τις δήθεν ανταποκρίσεις από τη Μόσχα, για την επιλογή ως ανταποκριτή ενός μη διαπιστευμένου δημοσιογράφου και να λάβει μέτρα ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα φαινόμενα, τα οποία πλήττουν με πρωτοφανή τρόπο το κύρος και την αξιοπιστία που έχει κατακτήσει, μέσα στα χρόνια, ο δημόσιος Ραδιοτηλεοπτικός φορέας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter