Η ΕΣΗΕΑ ζητά παρέμβαση του ΕΣΡ για τη διαπόμπευση της 12χρονης στον Κολωνό

Η ΕΣΗΕΑ ζητά παρέμβαση του ΕΣΡ για τη διαπόμπευση της 12χρονης στον Κολωνό

Την παρέμβαση του ΕΣΡ αναφορικά με την παρουσίαση από τηλεοπτικούς σταθμούς, των ειδήσεων που αφορούν στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης στον Κολωνό, ζητεί με επιστολή της η ΕΣΗΕΑ.

Όπως επισημαίνει η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθήνας προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ, Αθανάσιο Κουτρουμάνο «παρατηρήθηκε έντονη, χωρίς φραγμό και κατά παράβαση του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας προβολή της είδησης ιδίως από τους τηλεοπτικούς σταθμούς».

Καταλήγοντας, η ΕΣΗΕΑ, υπογραμμίζει ότι «η δημοσιογραφία για να είναι αποτελεσματική, αδιάβλητη και χρήσιμη χρειάζεται ΜΜΕ που σέβονται την αποστολή τους, την προσωπικότητα του ατόμου και το απαραβίαστο της ιδιωτικής ζωής».

Υπενθυμίζεται ότι το χθες , η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου απεύθυνε δριμύ κατηγορώ κατά των τηλεοπτικών καναλιών, για τον χειρισμό τους στο πρωτοφανές έγκλημα.

Η ίδια δήλωσε ότι τα κανάλια συνεχίζουν να βιάζουν το κοριτσάκι, καθώς δημοσίευσαν φωτογραφίες της 12χρονης ενώ την ίδια ώρα κάμερες βρίσκονται συνεχώς έξω από το σπίτι της οικογένειας.

Διαβάστε επίσης:

Κολωνός: «Μου έστησαν παγίδα» λέει τώρα ο 53χρονος μαστροπός

Κολωνός: Η σύζυγος του 53χρονου μαστροπού έδινε 10.000 ευρώ για «να ξεχαστεί το θέμα» (Video)

Κολωνός: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των συλληφθέντων για βιασμό και μαστροπία

Τα πρακτικά της Βουλής αποδομούν τις λασπολογίες Κουμουτσάκου

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter