Η εθελοντική ομάδα της Enel Green Power μοιράζει αγάπη στα παιδιά του «Χατζηπατέρειου»

Η εθελοντική ομάδα της Enel Green Power μοιράζει αγάπη στα παιδιά του «Χατζηπατέρειου»
  • Η Enel Green Power Hellas, παραμένοντας κοντά σε κοινότητες και ανθρώπους που χρειάζονται στήριξη, πραγματοποίησε εθελοντική δράση μαζί με τα παιδιά του “Χατζηπατέρειου”

 Η Enel Green Power Hellas συνεχίζει και το νέο έτος τις εθελοντικές δράσεις της αποδεικνύοντας πως ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής, συνεισφέροντας παράλληλα στο κοινωνικό σύνολο. Αυτή τη φορά οι εθελοντές-εργαζόμενοι της εταιρείας, επισκέφθηκαν το «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης & Στήριξης Παιδιού (Κ.Α.Σ.Π.), μοιράζοντας αγάπη και έμπρακτη στήριξη σε παιδιά που έχουν ανάγκη.

Δείτε το σχετικό βίντεο: 

Τα παιδιά υποδέχτηκαν τους εργαζομένους και αφού τους ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος, όλοι μαζί χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες εργασίας. Η πρώτη ομάδα αφοσιώθηκε με τη δημιουργία λαμπάδων και πασχαλινών δώρων οι οποίες θα διατεθούν για οικονομική ενίσχυση την περίοδο των γιορτών του Πάσχα. Η δεύτερη ομάδα ανέλαβε να κατασκευάσει πίνακες δραστηριοτήτων (busy boards). Οι πίνακες αυτοί είναι σχεδιασμένοι σύμφωνα με το σύστημα Montessori και ο βασικός στόχος τους είναι η αυτονόμηση των παιδιών. Μέσα από την αλληλεπίδραση μαζί τους, ικανοποιείται η έμφυτη περιέργεια και το αίσθημα της ανακάλυψης, ενώ αναπτύσσεται η φαντασία των παιδιών και η επίλυση προβλημάτων (problem solving). Κάθε πίνακας είναι ξεχωριστός και έχει τη δυνατότητα να εξατομικευτεί στις ανάγκες του εκάστοτε μαθητή. Μέσα από τη χρήση αντικειμένων καθημερινής ζωής, τα παιδιά ενθαρρύνονται να επιστρατεύσουν δεξιότητες, όπως η λεπτή κινητικότητα, ο οπτικοκινητικός συντονισμός και η λογική σκέψη. Τέλος, συνδυάζουν άψογα τη διασκέδαση με τη μάθηση. Η τρίτη ομάδα μαγείρεψε μαζί με τα μεγαλύτερα παιδιά και δημιούργησαν γευστικά μπισκότα σε σχήμα καρδιάς.

Οι εθελοντές της Enel Green Power Hellas προσέφεραν χαμόγελα και θετική διάθεση και τα παιδιά ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους αυτές τις ώρες ξεγνοιασιάς, δημιουργικότητας και χαράς.

Σταθερά δίπλα στο «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης & Στήριξης Παιδιού

Η Enel Green Power Hellas βρίσκεται δίπλα στο «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης & Στήριξης Παιδιού. Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων αντί αποστολής δώρων, προσφέρθηκαν τα αντίστοιχα ποσά σε Ιδρύματα, Φορείς και Οργανισμούς, ανάμεσα στα οποία και το «Χατζηπατέρειο». Επίσης, το Νοέμβριο, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Giving Tuesday, η Εταιρεία υιοθέτησε εκπαιδευτικά προγράμματα του ιδρύματος, σε συνδυασμό με πολλές ακόμη πρωτοβουλίες κοινωνικής προσφοράς.

Ο εθελοντισμός στο προσκήνιο

 Η επίσκεψη στο «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης & Στήριξης Παιδιού είναι μία ακόμη δράση της Enel Green Power Hellas που αποδεικνύει τη διαρκή δέσμευση της Εταιρείας σε εθελοντικές δράσεις που ενισχύουν την κοινωνική αλληλεγγύη μέσω πρωτοβουλιών που συνεισφέρουν στο κοινό καλό. Άλλες αντίστοιχα δράσεις ήταν, , η προετοιμασία και το μοίρασμα 1.000 μερίδων φαγητού σε άστεγους και άπορους στο κέντρο της Αθήνας σε συνεργασία με την ΜΚΟ Δείπνο Αγάπης,  η δράση εθελοντικού καθαρισμού στην Πάρνηθα σε συνεργασία με το κίνημα “Save Your Hood”, κατά την οποία συγκεντρώθηκαν πάνω από 4000 λίτρα σκουπιδιών και η Καλή Πράξη Χριστουγουγένων στο πλαίσιο της οποίας οι εθελοντές μάζεψαν και μοίρασαν πάνω από ένα τόνο τρόφιμα σε δομές και ιδρύματα σε ολόκληρη την Ελλάδα

Η Εnel Green Power Ηellas αποδεικνύει καθημερινά τη δέσμευσή της σε ένα μοντέλο βιωσιμότητας που βασίζεται σε πρωτοβουλίες και στοχευμένες δράσεις, οι οποίες ωφελούν τις τοπικές κοινωνίες των περιοχών στις οποίες δραστηριοποιείται. Οι πρωτοβουλίες Creating Shared Value – CSV της Enel Green Power εναρμονίζονται πλήρως με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter