Η Εθνική αδιαφορεί για το «δανειζόμενο προσωπικό»

Η Εθνική αδιαφορεί για το «δανειζόμενο προσωπικό»

Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι με επιστολή διαμαρτυρίας στη διοίκηση της ΕΤΕ

Αδιαφορεί για τη λήψη μέτρων προστασίας για το «δανειζόμενο» προσωπικό της η Εθνική Τράπεζα η οποία δεν τους χορηγεί ούτε… αντισηπτικό και οι συνεχείς διαμαρτυρίες των εργαζομένων αυτής της κατηγορίας συναντούν… τοίχο καθώς τόσο ο διευθύνωνσύμβουλος Εθνικής Τράπεζας, κ. Μυλωνά, όσο και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας αλλά και οι υπεύθυνοι Ανθρώπινου Δυναμικού ούτε καν απαντούν στις επιστολές του Σωματείου τους.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα «Είναι η 3η επιστολή που σας αποστέλλουμε μετά την έκρηξη της πανδημίας, χωρίς να έχουμε λάβει απάντηση στις δύο προηγούμενες – ούτε σε καμία παλαιότερη άλλωστε. Όμως αυτή η στιγμή είναι στιγμή ευθύνης είναι στιγμή που κρίνονται ανθρώπινες ζωές και τα αφηγήματα: ‘’έχετε άλλον εργοδότη, απευθυνθείτε σε αυτόν’’ ενέχουν εγκληματική ανευθυνότητα και αδιαφορία. Εργαζόμαστε στις εγκαταστάσεις της Τράπεζας και ερχόμαστε σε καθημερινή επαφή με το τακτικό προσωπικό της τράπεζας και όχι με το τακτικό προσωπικό των εταιρειών».

Βασικό αίτημα του Συλλόγου είναι να συμπεριληφθούν στα πλάνα τηλεργασίας και οι εργαζόμενοι μέσω τρίτων εταιρειών καθώς «αποτελεί ξεκάθαρη διακριτική μεταχείριση να επιλέγονται κατά κύριο λόγο οι εργαζόμενοι μέσω τρίτων εταιρειών για να φέρνουν εις πέρας τις εργασίες που εκ των πραγμάτων πρέπει να ολοκληρωθούν από τον χώρο εργασίας».

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό των ιδιαίτερα αρνητικών συνθηκών εργασίας που λόγω της πανδημίας γίνονται επικίνδυνες ότι όπως καταγγγέλει ο Σύλλογος «προϊστάμενοι και διευθυντές έχοντας οι ίδιοι ‘’εγκαταλείψει το καράβι’’ και από την ασφάλεια της οικίας τους δίνουν εντολές μέσω email ή τηλεφώνου για να διεκπεραιωθούν υποθέσεις οι οποίες έχουν χρονικό περιθώριο ολοκλήρωσης τον προσεχή Οκτώβριο»!

Το δανειζόμενο προσωπικό της ΕΤΕ ζητεί να τηρούνται ευλαβικά τα μέτρα περί ελάχιστης απόστασης δύο μέτρων μεταξύ των εργαζομένων και της μη συνύπαρξης πάνω από 10 ατόμων στην ίδια αίθουσα» και να παραμένει σπίτι όποιος έχει ήπια συμπτώματα κρυολογήματος (πυρετό, συνάχι, βήχα, κλπ) «με ειδική άδεια μετ’ αποδοχών, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τους συναδέλφους του τακτικού προσωπικού της Τράπεζας».

Επίσης, ζητούν«να εξασφαλιστεί η προμήθεια αντισηπτικών σε όλα τα κτίρια, σε όλους τους ορόφους και σε όλες τις αίθουσες» και να καλυφθούν άμεσα «οι ελλείψεις σε σαπούνι στις τουαλέτες που υπήρχαν και πριν την πανδημία»!

Ο Σύλλογος με την επιστολή του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο και τα άλλα αρμόδια στελέχη της Εθνικής Τράπεζας τους καθιστά υπεύθυνους για ό,τι συμβεί στους εργαζόμενους μέσω τρίτων εταιρειών που απασχολούνται στις εγκαταστάσεις της Τράπεζας, καθώς όπως τονίζει«η διαφορετική μεταχείριση εργαζομένων στον ίδιο κλάδο, στις ίδιες εγκαταστάσεις, με το ίδιο αντικείμενο εν μέσω πανδημίας αποτελεί διάκριση, είναι απέναντι στη κοινή λογική και μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά επικίνδυνη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter