Η (εθνική) χαρά των ατζέντηδων

Η (εθνική) χαρά των ατζέντηδων

Από την εποχή Σαρρή – Ρανιέρι είχαν να βγουν στην επιφάνεια σενάρια με μανατζαραίους που προωθούν ποδοσφαιριστές στην ομάδα

Πολύς ντόρος έγινε τελευταία, όπως και κάθε φορά άλλωστε που αγωνίζεται η εθνική ομάδα στο ποδόσφαιρο, για τις επιλογές του ομοσπονδιακού προπονητή Τζον φαν’τ Σχιπ με αφορμή τις μέτριες εμφανίσεις της εθνικής στους πρώτους δύο αγώνες της εκτός έδρας με Σλοβενία (0-0) και Κόσοβο (1-2) για το Nations League…

Ως συνήθως, όταν και όπου αγωνίζεται η εθνική οι… υπερπατριώτες οπαδοί την ισοπεδώνουν για χίλιους υπαρκτούς και ανύπαρκτους λόγους βγάζοντας τα απωθημένα τους, εκτός κι αν νικήσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία με 3-0 και πάνω. Και ξεκινούν από τα social media δεκάδες ιστορίες συνωμοσίας, σενάρια που κατεβάζει το μυαλό του παντογνώστη Ελληνα οπαδού, ενώ αμέσως ξεκινούν τα likes και το ανάθεμα γνωστών και φίλων τους…

Αθλητικοί ντετέκτιβ

Η εθνική ομάδα είχε να αγωνιστεί (και λόγω κορονοϊού) σχεδόν δέκα μήνες, όπως και όλες οι εθνικές ομάδες. Βρέθηκε τώρα τον Σεπτέμβριο, έκανε δυο τρεις προπονήσεις και πήγε να παίξει στη Σλοβενία. Ούτε ρυθμός ούτε δυνάμεις, όλα φυσιολογικά. Ολα; Οχι ακριβώς, γιατί οι… Πουαρό των social media και δυστυχώς πολλοί συνάδελφοι αθλητικοί συντάκτες δημοσίευσαν σενάρια όλων των ειδών: κατασκοπείας, θρίλερ, μυστηρίου και κωμωδίας…

Το πιο πολυσυζητημένο θέμα ήταν η εθνική των… ατζέντηδων. Οτι δηλαδή οι μανατζαραίοι των ποδοσφαιριστών κάνουν κουμάντο και είναι εκείνοι που φτιάχνουν την ενδεκάδα της εθνικής ομάδας. Και τα έγραψαν σοβαρά, προφανώς γιατί έχουν στο μυαλό τους την εποχή Σαρρή – Ρανιέρι, όταν τις κλήσεις των παικτών στη «γαλανόλευκη» έκαναν σύμβουλοι της ΕΠΟ, ο κουμπάρος του Ιταλού κόουτς και ένας γνωστός ατζέντης. Ηταν η εποχή που η εθνική από τις κορυφαίες δώδεκα ομάδες στον κόσμο βρέθηκε να παίζει σήμερα με το Κόσοβο, τη Μολδαβία και τη Σλοβενία.

Γραφείο και παίκτης!

Στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτε. Αναζητώντας μάλιστα σε ποια γραφεία ατζέντηδων ανήκουν οι διεθνείς το αποτέλεσμα βγάζει την απόλυτη ισορροπία. Ιδού: στον αγώνα με τη Σλοβενία (0-0 στη Λιουμπλιάνα) διαπιστώνει κανείς ότι ο Τζον φαν’τ Σχιπ χρησιμοποίησε συνολικά δεκατρείς ποδοσφαιριστές (έκανε μόνο δύο αλλαγές, αυτές των Φούντα και Μασούρα), από τους οποίους οι δώδεκα ανήκουν σε δώδεκα διαφορετικά γραφεία ατζέντηδων, συν τον Κουρμπέλη που δεν έχει αυτήν τη στιγμή μάνατζερ. Ο δε Ολλανδός τεχνικός δεν ανήκει σε κανένα από αυτά, αλλά σε διαφορετικό (από τα άλλα δώδεκα) γραφείο, εκείνο της PUM (Γκουίντο Αλμπερτς – Ρομπ Βίτσχε). Οπότε κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι μεροληπτεί υπέρ κάποιου ποδοσφαιριστή. Οσο για το… κάθε γραφείο και διεθνής, μάλλον πρόκειται για… σατανική σύμπτωση. Πώς αλλιώς να το εξηγήσεις.

Στο παιχνίδι με το Κόσοβο στην Πρίστινα, όπου η εθνική νίκησε 2-1, ο Ολλανδός τεχνικός προχώρησε σε τρεις αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με εκείνους που ξεκίνησαν στη Σλοβενία προκειμένου να φρεσκάρει την ομάδα του. Επαιξαν οι Κώστας Σταφυλίδης (αντί του Σιόβα), Κώστας Φορτούνης (αντί του Μάνταλου) και Ευθύμης Κουλούρης (αντί του Παυλίδη). Κατά μια νέα… σατανική σύμπτωση και οι τρεις διεθνείς ανήκουν στο ίδιο γραφείο μάνατζερ, το οποίο δεν είχε παίκτη στην 13άδα του πρώτου αγώνα. Με διαφορά η καλύτερη «τροφή» για τους συνωμοσιολόγους.

Να θυμίσουμε πάντως ότι επί ημερών Οτο Ρεχάγκελ και Φερνάντο Σάντος η εθνική ομάδα αποτελούσε ένα κλειστό κλαμπ στο οποίο κάθε διεθνής ποδοσφαιριστής κέρδιζε μια θέση ύστερα από μεγάλη προσπάθεια και υπομονή. Αυτό άλλαξε επί Κλαούντιο Ρανιέρι, μια και ο Ιταλός είχε φτάσει στο σημείο να καλέσει 36 ποδοσφαιριστές σε τέσσερα παιχνίδια.

Οταν αγωνίζεται η εθνική οι υπερπατριώτες οπαδοί την ισοπεδώνουν βγάζοντας τα απωθημένα τους, εκτός κι αν νικήσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια με 3-0 και πάνω!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter